Archief
Leo de Jong

Leo de Jong

Maassluizer Van der Kooij wint in De Lier

De 42e Wielerronde van De Lier is dinsdagavond gewonnen door Bas van der Kooij uit Maassluis. Het was voor de 20-jarige Van der Kooij, die lid is van Westland Wil Vooruit, de eerste overwinning van dit seizoen. Hij werd in De Lier de opvolger van Jelle van der Marel, die in 2015 verrassend naar de zege was gereden.

De koers bij de Elite/Beloften/Amateurs eindigde in een massasprint. Van der Kooij, die onlangs vierde werd bij het NK voor Beloften, drukte zijn voorwiel als eerste over de eindstreep. Roy Pieters uit Zwanenburg werd tweede en het brons was voor Robin Wennekes uit Dodewaard, die eind juni Nederlands kampioen bij de Elite-zonder-contract werd.

Bij de Junioren werd de wedstrijd gewonnen door Vincent Hoppezak uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Beste Westlander was thuisrijder Marino Noordam, die als zesde over de streep kwam.

De koers voor Nieuwelingen werd gewonnen door de Ier Patrick Doogan. Hij stond uiteindelijk alleen op het podium, doordat Naaldwijker Sven Vijverberg (tweede) en de Ier Liam Curley na de finish ten val kwamen.