Harry Noordhof

Zaterdagvoetbal: Excelsior M, FC 's-Gravenzande en Honselersdijk winnen

Excelsior Maassluis heeft in de eerste wedstrijd om het algeheel amateurkampioenschap een goede basis gelegd om voor het eerst in de historie deze prijs in de wacht te slepen.

In en tegen (FC) Lienden openden de tricolores in de 28ste minuut de score dankzij Kilian Berkhout. Zes minuten later moest een verdediger van FC Lienden vroegtijdig met een rode kaart inrukken. In de tweede helft profiteerde Excelsior Maassluis maar eenmaal van de man-meer-situatie. Stephan Kruithof verdubbelde de score. Volgende week zaterdag is om 15.30 uur de return in Maassluis.

Eerste klasse

FC 's-Gravenzande is de nacompetitie met een klinkende 5-0 overwinning begonnen. Op sportpark De Kring was thuisploeg PKC'83 duidelijk een maatje te klein voor de nummer twee van de eerste klasse B. Yuri Westhoff was driemaal succesvol. Binnen het kwartier was het 2-0 door tweemaal Westhoff. Na de pauze was het binnen vijf minuten 4-0. Kirill Slutskyy en wederom Westhoff waren trefzeker. Halverwege de tweede helft scoorde Ruben de Groot de laatste treffer van de middag. Aanstaande dinsdagavond komt SVL op bezoek op het Juliana sportpark (20.00 uur). SVL verloor de eerste ontmoeting van de nacompetitie met 4-2 van Breukelen en moet vrezen voor degradatie uit de hoofdklasse.

Tweede klasse

Westlandia opende tegen DCV met een gelijkspel en heeft in de return alle mogelijkheid om de tweede ronde te bereiken. In Krimpen aan den IJssel opende Danny Bijl met een fraaie kopbal uit een vrije trap van Jasper van Dijk de score. Na de pauze kwam DCV ruim een kwartier voor tijd langszij. Volgende week zaterdag is om 14.30 uur de return in Naaldwijk.

Derde klasse

Honselersdijk en Die Haghe zijn hard op weg om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de nacompetitie, dan wacht KMD in een mini-competitie. Die Haghe won met 2-1 van Reeuwijk. Honselersdijk won op de eigen Strijphorst met 3-2 van Koudekerk. Tim van der Meer opende na ruim een kwartier spelen de score. Koudekerk kwam voor rust langszij en kwam na rust op voorsprong dankzij twee treffers van Mike van Velzen. Dankzij twee doelpunten van Tom van Veen won Honselersdijk met 3-2. Aanstaande dinsdag zijn de returns.

Reserve hoofdklasse

Excelsior Maassluis heeft de eerste wedstrijd van de tweeluik tegen ASWH met 3-2 gewonnen. Volgende week volgt de return. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde van het Nederlands Kampioenschap voor reserveteams.