Archief

Hofstede na protest terug in top klassement

Wielrenner Lennard Hofstede doet na vier dagen weer mee in de top van het klassement van de Ronde van Bretagne. De Poeldijker moest in rit drie bijna tien minuten inleveren door een valpartij, maar na protest van de ploegleider werd die achterstand al voor de etappe van donderdag kwijtgescholden. Hofstede staat nu zelfs op plek 2.

Door diverse valpartijen woensdag in de laatste plaatselijke ronde besloot de jury iedereen die binnen vier minuten van de winnaar eindigde, dezelfde tijd te geven. Hofstede en ploegmaat Jan Maas verloren echter 9 minuten en 52 seconden. Hun tijd werd niet gecorrigeerd. Ploegleider Grischa Niermann ging verhaal halen. "Ze (de jury, red.) hielden er geen rekening mee, dat Lennard en Jan die echt zwaar waren gevallen veel tijd nodig hadden om weer op de fiets te komen. Ik heb hen toen ook gezegd 'rijd maar rustig naar de finish'. Achteraf is er dan ineens een pardon, maar net niet voor die twee pechvogels van ons. De jury vond dat ik gelijk had", aldus Niermann op de website van het Rabobank Development Team.

Hofstede bleek donderdag in goeden doen. Hij eindigde als achtste, op 28 seconden van winnaar Adrien Costa, die ook de leiding in de wedstrijd heeft. De Westlander staat nu dus tweede in het klassement. Hij moet acht seconden toegeven op de Amerikaan. De renners moeten nog drie etappes rijden.

Categorieen:
Poeldijk Westland Sport