Archief
Archieffoto

Archieffoto

Excelsior M sluit lening af om schulden af te lossen

Voetbalvereniging Excelsior Maassluis heeft een lening gesloten, om zo de schuld van zo'n 500.000 euro weg te werken. Dat heeft de club woensdagavond laten weten op een ingelaste informatieavond voor haar leden. Alle verschillende schulden zijn nu ondergebracht in één langlopende lening, die in tien jaar moet worden afgelost.

Dat er schulden waren, was bekend, maar vorige maand bleek dat de situatie ernstiger was dan gedacht. Vooral de penningmeester krijgt er van het bestuur van langs. "Hij heeft fouten gemaakt", aldus voorzitter Gert-Jan Bunt. "Daarmee heeft hij niet alleen zichzelf maar ook de club ernstig tekort gedaan. Het moge duidelijk zijn dat deze penningmeester niet meer in functie is en de club op zoek is naar een nieuwe penningmeester."

Het bestuur erkent, dat het eerder had moeten weten van de fouten van de penningmeester. "Tegelijkertijd moet ik zeggen, dat deze penningmeester altijd en bij iedereen als 'zeer betrouwbaar' te boek heeft gestaan." Op korte termijn wordt een algemene ledenvergadering ingelast, waarin de leden mogen aangeven of ze willen doorgaan met de huidige bestuurders.

De schulden hebben overigens geen gevolgen voor het eerste elftal, dat volgend seizoen in de nieuwe tweede divisie speelt. De club liet eerder al weten, dat de KNVB vraagt om een sluitende begroting en minder kijkt naar de schuldenlast.

Categorieen:
Maassluis Sport