Archief

Ook VDL ziet niets in fusie met Excelsior Maassluis

Voetbalclub VDL ziet niets in een eventuele fusie met Excelsior Maassluis. Dat laat het bestuur van de vereniging weten in een reactie op een artikel in het Algemeen Dagblad. Daarin staat dat Excelsior kampt met een schuld van bijna 500.000 euro. Om te kunnen overleven hebben de tricolores de hoop gevestigd op een fusie. Eerder dit jaar liet het bestuur van MSV'71 al weten geen trek te hebben in een fusie.

Maandagavond vond een oriënterend gesprek plaats tussen bestuurders van de drie voetbalverenigingen in Maassluis en burgemeester Edo Haan. "We hebben een uitstekend gesprek gevoerd met de burgemeester, die de visies van de drie clubs heeft aangehoord. MSV'71 heeft gisteravond overigens ook uitgesproken niet te willen fuseren. Bij Excelsior Maassluis bestaat die wens wél. Alle partijen zijn uit elkaar gegaan met de wetenschap dat er niets zal veranderen in het aantal clubs in Maassluis", zegt voorzitter Rob Bosma van VDL.

VDL is volgens het bestuur 'kerngezond'; het ledenaantal stijgt al jaren. Daarnaast wordt er flink geïnvesteerd in het complex. Er zijn drie nieuwe kunstgrasvelden bijgekomen en deze zomer worden veertien nieuwe kleedkamers gebouwd.

Bij Excelsior Maassluis bezint het bestuur zich momenteel op een reactie op het krantenartikel.

Categorieen:
MaassluisSport