Archief

Nederlands damesteam naar Olympische Spelen

Het Nederlands damesteam, met Marieke van der Wal en Yvette Broch, heeft zich voor de eerste keer in de historie weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. Door de 33-25 overwinning op Japan is Nederland als eerste land van haar groep verzekerd van de Olympische Spelen.

Oranje had het moeilijk met de snelle, beweeglijke en offensief verdedigende Japanse ploeg. De wedstrijd leverde veel doelpunten op en dat was aantrekkelijk voor het publiek. Japan had geen ontzag voor Nederland en leidde brutaal met 9-6. Oranje kwam dichterbij en leidde zelfs met 11-10, maar moest toezien dat Japan de rust in ging met een 16-15 voorsprong.

Na de pauze herstelde Nederland zich snel en scoorde het drie keer op rij bij een 15-17 achterstand. Hierna liep Nederland uit naar een tussenstand van 22-18 en was het beslissende gaatje geslagen. Verdedigend hield Nederland stand, aanvallend wist het de kansen af te ronden en won het uiteindelijk ruim van Japan.

Naast Nederland plaatsen Zweden, Rusland, Roemeniƫ en Montenegro zich voor Rio. Frankrijk of Japan zal deze ploegen vergezellen.

Categorieen:
Sport