Archief
Danny Ploegaert 4

Danny Ploegaert 4

Zaterdagvoetbal: nederlaag VELO in topper tegen Duindorp

Voor het eerst dit seizoen moest VELO een nederlaag incasseren. Duindorp bleek met 2-1 te sterk. Schipluiden is de enige ploeg in de regio die nog geen nederlaag heeft geïncasseerd. Bij Naaldwijk waren de druiven zuur in de slotseconde. Maasdijk, KMD en FC 's-Gravenzande sloegen in de slotfase toe en wonnen hun wedstrijd.

Topklasse

Excelsior Maassluis en HHC Hardenberg zijn koploper Katwijk tot op drie punten genaderd. De achtervolgers wonnen beiden hun wedstrijd waar Katwijk op eigen veld het onderspit dolf tegen Rijnsburgse Boys. Excelsior Maassluis won in Ridderkerk met 1-0 van RVVH. De voorsprong van de tricolores op de nummer acht van de ranglijst bedraagt 10 punten.Eerste klasse B


In de slotminuten wist FC 's-Gravezande de winst tegen WV-HEDW naar zich toe te trekken. Yuri Westhoff werd de matchwinner. Voor FC 's-Gravenzande was heta lw eer de vierde overwinning op rij en de ploeg staat nu op plaats vier met zeven punten achterstand op koploper Argon.Tweede klasse C


De waterwegderby tussen VDL en HVC'10 leverde een ruime overwinning op voor de bezoekers uit Hoek van Holland. Het werd maar liefst 4-0 voor HVC'10 in Maassluis. De Hoekse ploeg passeerde met deze overwinning VDL op de ranglijst en staat nu op plaats zes. VDL is terug te vinden op de achtste plaats.

De strijd om het kampioenschap is niet gespeeld. Zowel Westlandia als SVC'08 haalde flink uit. De Naaldwijkers wonnen op sportpark De Hoge Bomen met 5-0 van TAVV. SVC'08 boekte een 4-0 overwinning op Lyra. SVC'08 heeft twee punten voorsprong op Westlandia, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft. Lyra staat negende.

KMD kon na een mooi voetbal gevecht de vijfde overwinning van het seizoen bijschrijven. De Wateringers wonnen met 3-2 in Leiden van UVS. KMD staat nog wel op de voorlaatste plaats. Sportclub Monster haalde uit bij hekkensluiter GHC en won met 4-0 en heeft evenveel punten als streekgenoot Lyra.Derde klasse B


De druiven waren zuur bij Naaldwijk. Op sportpark De Hoge Bomen speelde de thuisploeg een prima wedstrijd tegen nummer twee Die Haghe. In de slotseconde van de wedstrijd maakten de bezoekers de winnende treffer (2-3) uit een strafschop. Dit tot ontsteltenis van Naaldwijk dat de scheidsrechter zag fluiten voor een overtreding in het voordeel van Naaldwijk, maar een strafschop gaf aan Die Haghe. Naaldwijk staat nu op een p/d-plaats en heeft nog maar drie punten voorsprong op de eerste degradant.

Maasdijk doet nog mee om een plaats in de nacompetitie. Aan de Lange Kruisweg won de thuisploeg met 3-2 van Semper Altius. Maasdijk staat derde met een punt achterstand op nummer twee Die Haghe.

MVV'27 sloot op sportpark De Commandeur af met een 0-0 eindstand tegen Berkel. Misschien kreeg de Maaslandse ploeg iets te weinig mede door een afgekeurd doelpunt. MVV'27 staat nu op plaats tien.

Verburch won bij hekkensluiter DSVP. In Pijnacker won de Poeldijkse ploeg met 3-0 en is inmiddels terug te vinden op plaats acht.

Honselersdijk lijkt af te haken in strijd om een plaats in de nacompetitie. De Honselse pleog begon goed tegen Te Werve, maar moest uiteindelijk een 6-2 nederlaag incasseren tegen de toekomstige kampioen. Honselersdijk staat op plaats vijf.Vierde klasse B


Duindorp heeft VELO de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. In Scheveningen verloor de koploper met 2-1 van de nummer twee van de ranglijst. Duindorp nam hiermee revanche op de nederlaag van vorige week tegen Loosduinen. Het verschil tussen beide ploegen is nu gereduceerd tot vier punten in het voordeel van VELO.

Vierde klasse E

Schipluiden heeft de drie punten voorsprong op Ariston'80 behouden. Op sportpark Keenenburg won de thuisploeg met gemak van GGK (Gemeentelijk Gasfabriek Keilehaven). Het werd 13-0. De nummer twee van de ranglijst won van MSV'71 met 5-2. MSV'71 staat op plaats negen.

Quintus behaalde wederom een overwinning en stijgt langzaam op de ranglijst. Bij JHR werd met 2-0 gewonnen. Quintus is terug te vinden op plaats zes.