Harry Noordhof

Zaterdagvoetbal: Westlandia laat zich verrassen tegen Be Fair

Verburch behaalt een dikke overwinning op GDA. Westlandia verliest en is koploper af.

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft een nipte overwinning behaald in Veenendaal tegen GVVV. Lang leek het er op dat de wedstrijd in 0-0 zou eindigen, maar een blunder van de keeper van GVVV werd afgestraft door Kevin Vink. De spits scoorde de enige treffer van de middag en brengt hiermee Excelsior Maassluis vaster in de top zeven. De tricolores staan vijfde.

Westlandia heeft een dure nederlaag geleden in strijd om het kampioenschap. Op sportpark De Hoge Bomen verloor de Naaldwijkse ploeg met 1-0 van voormalig hekkensluiter Be Fair. Drie minuten na rust werd de enige treffer door de bezoekers gescoord. Mede-koploper SVC'08 won wel en staat nu drie punten los van Westlandia. Het was voor Westlandia het vijfde puntverlies na de winterstop.

Sportclub Monster won verrassend bij de nummer vier van de ranglijst UVS. Jordy van Maanen werd na de pauze de matchwinner voor de fusieclub. Sportclub Monster pakte drie belangrijke punten in strijd om lijfsbehoud en zet de druk op de concurrentie. Sportclub Monster staat nu op plaats zeven.

De streekderby tussen MVV'27 en Honselersdijk is op sportpark De Commandeur gewonnen door de thuisploeg. Zowel voor als na rust werd éénmaal gescoord en kon MVV'27 de zesde overwinning van het seizoen bijschrijven. Honselersdijk laat na om plaats twee te pakken en blijft derde. MVV'27 staat in de grote middenmoot op plaats zes.

Maasdijk pakte de zevende overwinning van het seizoen. Na een doelpuntrijke wedstrijd won de promovendus met 3-2 van nummer voorlaatst DSVP. Maasdijk staat op plaats vier. Naaldwijk kwam bij hekkensluiter UDNO niet verder dan een 3-3 eindstand. DUNO kwam drie keer terug van een achterstand. Naaldwijk staat achtste op de ranglijst.

Verburch pakte flink uit tegen GDA. Aan de Arckelweg won de thuisploeg met 5-0 van de streekgenoot. Verburch is door een goede serie gestegen naar plaats zeven op de ranglijst.

Vierde klasse E

Voor koploper Schipluiden is het aftellen naar het kampioenschap. Voor de twaalfde keer won de ploeg uit Midden-Delfland. Op sportpark Keenenburg werd SVV met 6-0 verslagen. De voorsprong op de naaste concurrenten Ariston'80 en FC Maense bedraagt respectievelijk vier en zes punten.

MSV'71 ging het schip in tegen hekkensluiter GGK. In Maassluis moest MSV'71 een 3-2 nederlaag incasseren. MSV'71 staat op een negende plaats.