WOS Media

WOS Media

Zaalkorfbal: duur verlies ODO en Maassluis

ODO en CKC Maassluis liepen tegen een dure nederlaag in strijd om de titel. De overage ploegen deden goede zaken.

Eerste klasse E

Valto heeft goede zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen RWA. De Lierse ploeg won met 21-15 en heeft nu vier punten voorsprong op hekkensluiter Rood Wit Alblasserwaard (RWA). Valto opende goed en nam in de eerste helf afstand van de opponent. Met een tussenstand van 8-4 werd de rust bereikt met een 11-7 voorsprong voor de thuisploeg. Na de pauze kwam Valto in een dip en wist RWA langszij te komen (13-13). De thuisploeg zette nog een keer aan en gaf de tegenstander geen kans meer. De 21-15 overwinning betekende de tweede op rij voor Valto. Volgende gaat de Lierse ploeg op bezoek bij titelkandidaat Merwede.

CKC Maassluis heeft de kans laten liggen om de druk op ONDO uit Middelburg te houden en heeft de het kampioenschap niet meer in eigen hand. In de Olympiahal liep de thuisploeg tegen een onfortuinlijke nederlaag aan tegen Korbis (19-21), dat gedeeld derde stond voorafgaand aan de wedstrijd. De achterstand op het ongeslagen ONDO bedraagt nu vier punten. CKC Maassluis opende sterk en nam na 10 minuten een 5-2 voorsprong. Korbis nam het initiatief over en na 20 minuten spelen stonden de bezoekers met 9-5 voor. De ruststand was 14-10 in het voordeel van Korbis. Na de pauze zette CKC Maassluis de achtervolging in en kwam het terug tot één treffer (13-14 en 14-15). Korbis liep weer uit en leidde zelfs met 20-16. In de slotfase kwam de thuisploeg nog terug tot 19-21. Volgende week volgt in Vlaardingen de Waterweg derby tegen sc Twist.

Tweede klasse H

Na de glansrijke overwinning op koploper Weidevogels volgde voor ODO een week later de ontnuchtering. De Maaslandse ploeg beet zich stuk op het in degradatie verkerende Vooruitgang Zij Ons Doel (VZOD). In de Proosdijhal in Kudelstaart moest ODO haar meerdere erkennen in de thuisploeg die dankbaar twee punten in ontvangst nam. ODO verloor met 15-14 en staat nu weer drie punten achter op Weidevogels. Volgende week staat de ontmoeting tussen Velocitas, gedeeld tweede met ODO, en Weidevogels op het programma. ODO ontvangt in sporthal De Hofstede ZKC'31.

Tweede klasse I

ONDO blijft druk houden op de koplopers KOAG en HKC. In de Westlandhal versloeg de 's-Gravenzandse ploeg hekkensluiter ACKC. Het werd een 19-15 overwinning. ONDO heeft nog steeds twee punten achterstand op de twee koplopers. Volgende week gaat ONDO op bezoek bij KOAG en kan de Westlandse ploeg op gelijke hoogte komen met de koploper.

Derde klasse I

Dijkvogels kon de vijfde overwinning van het seizoen bijschrijven. In sporthal Kockengen won de Maasdijkse ploeg vrij eenvoudig van de hekkensluiter ESDO. Na een 17-6 voordelige marge bij rust won Dijkvogels met 29-11. Dijkvogels blijft koploper met één punt voorsprong op Reeuwijk en twee punten op Nexus. Volgende week komt Madjoe op bezoek in Maasdijk.