Zaterdagvoetbal: Schipluiden wint eerste periodetitel

Topklasse

In strijd om het behalen van de eerste zeven heeft Excelsior Maassluis een belangrijke overwinning behaald. Aan de Lavendelstraat wonnen de tricolores met 3-1 van promovendus SteDoCo. In de eerste helft miste de thuisploeg een penalty. SteDoCo moest met een man minder verder en moest in de tweede helft buigen voor Excelsior Maassluis. De tricolores staan nu samen met Scheveningen en IJsselmeervogels op een gedeelde zesde plaats.

Argon en FC 's-Gravenzande zagen koploper Nootdorp verder uitlopen. Beide ploegen sloten af in het gezamenlijk onderonsje met 1-1. Nootdorp won eveneens een topper. Voorschoten'97 werd verslagen met 4-0. Nootdorp staat nu drie punten voor op de drie achtervolgers FC 's-Gravenzande, Argon en Voorschoten'97.

Lyra speelde een prima wedstrijd tegen UVS. Op sportpark De Zweth opende de thuisploeg binnen vijf minuten de score. UVS deed maakte de gelijkmaker net na de pauze. Lyra kwam wederom op voorsprong en kon de 2-1 voorsprong niet over de streep trekken. UVS maakte gelijk 2-2 en dat was de einduitslag. Lyra staat op een achtste plaats.

Koploper Westlandia wist op sportpark De Hoge Bomen met 2-1 te winnen van RCL en blijft drie punten voorsprong houden op SVC'08.

VDL kwam met nul punten terug uit Ter Aar. TAVV kwam in de eerste helft met 2-0 voor. Na de pauze hield de thuisploeg stand en won met 2-0. VDL staat op plaats vijf.

HVC'10 incasseerde de zesde nederlaag van het seizoen. Aan de Rondgang werd de thuisploeg in de tweede helft overdonderd. Na een 1-2 achterstand bij rust verloor HVC'10 met 5-2 van DSO. De Hoekse fusieclub staat op een negende plaats.

Sportclub Monster deelde voor de derde keer dit seizoen de punten. Bij Be Fair eindigde de wedstrijd in 2-2. Sportclub Monster staat op een elfde plaats.

Verburch heeft een knappe overwinning behaald op subtopper TAC'90. Aan de Arckelweg won de Poeldijkse ploeg met 3/2. Door deze overwinning heeft Verburch de laatste plaats overgedaan aan DSVP. Verburch staat nu op een gedeelde negende plaats met Houtwijk, MVV'27 en DUNO.

MVV'27 haalde een punt tegen DUNO. Het was een uitputtingsslag op een zwaar veld. DUNO kwam een kwartier voor tijd aan de leiding, ontving niet veel latere een rode kaart en moest toezien dat MVV'27 verdiend gelijk maakte: 1-1.

Honselersdijk haalde flink uit tegen Semper Altius. De bezoekers kwamen op sportpark De Strijphorst met 0-1 voor, maar moesten uiteindelijk een duidelijke 5-1 nederlaag incasseren. De kloof met koploper Te Werve blijft vijf punten. Honselersdijk staat op een derde plaats.

Naaldwijk kwam met een punt thuis na de uitbeurt tegen Berkel. De Naaldwijkse ploeg opende sterk (2-0) en leidde halverwege de wedstrijd met 2-1. Na de pauze kwam Berkel sterk terug en sloten beide partijen af met een 2-2 eindstand. Naaldwijk staat op een zevende plaats.

Maasdijk keerde zonder punten terug uit Loosduinen. Die Haghe bleek als nummer twee van de ranglijst te sterk voor de promovendus. Die Haghe won met 3-0. Maasdijk staat op een zesde plaats.

Vierde klasse B

VELO en Duindorp blijven een nek-aan-nek race houden in strijd om het kampioenschap. VELO won met 7-1 van Hercules en Duindorp won met 4-1 van RAS. VELO staat één punt voor op Duindorp.

Vierde klasse E

Schipluiden heeft de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Na de eigen winst van 3-1 op streekgenoot MSV'71 bleek concurrent FC Maense gelijk gespeeld te hebben tegen Quintus. Dit duel eindigde in een 1-1 eindstand.

Schipluiden blijft koploper en heeft nu zeven punten voorsprong op FC Maense. Quintus is terug te vinden op plaats zeven. MSV'71 is tiende op de ranglijst.