MVV'27 als enige door in bekertoernooi

MVV'27 is de enige regioploeg die de vierde ronde heeft bereikt van de KNVB beker. VELO en Verburch werden uitgeschakeld. De wedstrijd van Naaldwijk werd gestaakt. Bij alle wedstrijden werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de terreuraanslag in Parijs.

De wedstrijd tussen Naaldwijk en Charlois is na 28 minuten spelen in de eerste helft gestaakt. De arbiter staakte de wedstrijd nadat hij na een afkoelingsperiode niet voldoende steun vond om de wedstrijd uit te spelen. Aanleiding van het staken was twee keer, dus rood voor een speler van Charlois. Enkele seconden later ontving de speler wederom rood. De scheidsrechter besloot na opmerkingen van de kant van Charlois om de wedstrijd tijdelijk te staken. Nadat de twee aanvoerders bij de arbiter waren geweest, besloot de leidsman de wedstrijd definitief te staken.

MVV'27 verraste op sportcomplex De Verlichting in Den Haag het hoger gerangschikte TAC'90. Beide ploegen komen uit in dezelfde klasse. Nummer tien MVV'27 zette de sterkte reeks in de competitie voort en versloeg de runner-up van de afdeling met 3-1. De laatste tien minuten diende de Maaslanders met tien man de wedstrijd uit te spelen. Een speler raakte geblesseerd, echter doordat alle wissels al gebruikt waren, moest MVV'27 verder met een man minder. In de slotfase wist MVV'27 de 3-1 voorsprong over de streep te trekken. Jens de Graaf bekroonde zijn debuut met een doelpunt.

VELO heeft een pijnlijke nederlaag geleden. De Wateringse ploeg moest sinds tijden buigen voor een tegenstander. Aan de Noordweg sloeg IJVV de Zwervers in het tweede gedeelte van de tweede helft toe en maakte een 3-1 achterstand ongedaan. De bezoekers gingen uiteindelijk met een 4-3 overwinning terug naar Rotterdam. Aan de Noordweg was geen vuiltje aan de lucht en VELO leidde met 3-1. De Wateringse ploeg vergat de wedstrijd in het slot te gooien en moest toezien dat de bezoekers middels counters de overwinning wisten veilig te stellen.

De slotfase en de noodzakelijke strafschoppenserie zijn Verburch fataal geworden in een poging om de volgende ronde te bereiken. De Poeldijkse ploeg kwam tegen Zwammerdam in de eerste helft met 1-0 achter en wist nog voor rust de stand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Na de pauze vergat de Poeldijkse ploeg de wedstrijd te beslissen. In de slotfase kwam Zwammerdam langszij en kreeg zelfs de beste kans om de wedstrijd te beslissen. Dit gebeurde niet. De noodzakelijke strafschoppenserie werd met 5-4 gewonnen door Zwammerdam.