Archief
SignBiblio

SignBiblio

Avondvierdaagse dit jaar op eigen gelegenheid

Als hun ouders of verzorgers er ook trek in hebben, kunnen kinderen in dit coronajaar een aangepaste avondvierdaagse lopen.

De zogeheten 'Home Edition' van de avondvierdaagse werkt via een speciale app en is een samenwerking van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en het nieuwe bedrijf eRoutes.

De rol van de plaatselijke avondvierdaagse-organisaties is beperkt. "In principe kan iedereen hieraan meedoen via de Wandelbond", bevestigt Jolanda Groen van het comité in Naaldwijk. Wie bij de inschrijving aangeeft via een plaatselijke organisatie te willen deelnemen, ontvangt dan via die weg de beoogde beloning. "Wij krijgen dan de medailles en gaan ze rondbrengen", zegt Groen.

Eigen momenten kiezen
Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk gaan lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 1 juni en 31 augustus. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen binnen twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam avondvierdaagse doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Deelnemers kiezen op de website www.avond4daagse.nl voor Home Edition en geven hierin aan hoeveel kilometer ze willen lopen en waar ze willen vertrekken. De app maakt dan vier verschillende routes vanaf dat punt, dat telkens ook als eindpunt fungeert. Bovendien houdt de app bij waar en wanneer je loopt. Zo krijgen deelnemers ook een overzicht van hun prestaties. Deelname kost 5 euro.

Beluister hier het interview met Jolanda Groen in Gardien Tot Tien