Archief
Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis

Intentieovereenkomst voor Loods M getekend

De intentieovereenkomst voor Loods M in Maassluis is maandagavond getekend. Hierin staan de plannen voor deze maritieme en culturele hotspot in wording. De loods moet een plek worden om te leren, innoveren en te beleven.

De overeenkomst is, naast de gemeente Maassluis, ook door vele andere organisaties ondertekend. Deze partijen gaan de komende tijd de plannen voor Loods M concreter uitwerken wat betreft een inhoudelijk concept en het opstellen van het inrichtings- en financieel plan. Hoe de inrichting precies wordt, is dus nog niet bekend, maar er is wel al bekend dat Loods M een locatie wordt voor musea, voor horeca en een plek waar evenementen plaatsvinden. Ook komt er een innovatielab en een werkplaats voor nieuwe duurzame technologieën. Hier kunnen ondernemers, scholen en stagiairs leren over de innovatie binnen de maritieme sector.

Om dit allemaal te kunnen bekostigen, maakt de gemeente Maassluis gebruik van de Erfgoeddeal, waardoor ze al op 787.000 euro kan rekenen. Dat is echter nog niet genoeg en daarom is Elza van Liere voor het komende jaar benoemd als directeur van Stichting Loods M. Het is haar taak om fondsen te werven om de plannen uit te voeren.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis