Archief
112Maasmedia

112Maasmedia

Geldboete voor dronken automobilist die zich verzette bij aanhouding

Een 54-jarige man uit Maasland heeft door de rechtbank een geldboete opgelegd gekregen voor het verzet tegen agenten die hem wilden aanhouden voor het rijden onder invloed in Maasland. De Maaslander sloeg onder meer een zaklamp en portofoon uit de handen van een agent.

Op donderdagavond 28 september 2023 kreeg de politie een melding dat er in Maasland een automobilist zou rijden met opvallend rijgedrag. De automobilist werd op het Annie M.G. Schmidtplein aangetroffen. Bij controle bleek de man dronken te zijn, daarom besloten agenten hem aan te houden. De man had duidelijk geen zin om mee te gaan naar het politiebureau, hij verzette zich tegen de aanhouding en schreeuwde hard.

De Maaslander sloeg onder meer een zaklamp en portofoon van een agent weg. Ook verzette hij zich toen de agenten hem in de handboeien wilden slaan. Zij moesten geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen. Hij kwam ten val en raakte gewond. Er werd vervolgens een ambulance voor hem opgeroepen, maar hij wilde geen hulp.

Geldboete

De Maaslander was al vaker gepakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn auto werd daarom die donderdagavond in beslag genomen. Voor het plegen van verzet bij zijn aanhouding legt de rechtbank hem een geldboete van 600 euro op, waarvan 300 euro voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Voor het rijden onder invloed krijgt de man nu nog geen straf.

Wel krijgt hij daarvoor een voorwaardelijke straf opgelegd, namelijk 4 maanden rijontzegging met een proeftijd van 2 jaar. Die straf gaat pas in alshij opnieuw de fout in gaat. Zijn auto, die door de politie werd meegenomen, krijgt hij terug. Naast de straf moet de man ruim 400 euro aan schadevergoeding betalen voor de schade die een agent heeft opgelopen bij de aanhouding.