Archief
WOS

Wateringse molen wordt gerenoveerd: meeste geld is al binnen

De renovatie van molen Windlust in Wateringen gaat plaatsvinden. Hoewel nog niet al het geld binnen is, heeft het stichtingsbestuur inmiddels een aannemer ingeschakeld.

De wieken van de molen draaien al sinds september 2022 niet meer. Bij een onderhoudscontrole werden de wieken namelijk afgekeurd en dat betekent dat ze hersteld moeten worden. Om de molen weer te laten draaien is 150.000 euro nodig.

Dankzij sponsoring, subsidies en donaties is ondertussen 75 procent van het bedrag opgehaald. Voor het bestuur reden om een aannemer opdracht te geven voor de restauratie. Dat dit nu al gebeurt, heeft overigens te maken met de tijd die nodig is voor het bestellen van materialen, en de planning en productie. "We zijn nog in afwachting van enkele aangevraagde subsidies, maar we zijn er als bestuur van overtuigd dat het gaat lukken om ook de restende 25 procent bij elkaar te krijgen", zegt Miranda van der Voort namens de stichting Vrienden van de Wateringse Molen.

Wanneer de renovatie daadwerkelijk gaat plaatsvinden, is nog niet bekend. De stichting is in afwachting van de planning van de aannemer.

Bekijk onze eerdere reportage over de molen: