Archief

Nieuw gemaal in Den Hoorn

De aannemer die het nieuwe gemaal aan de Zuidhoornseweg in Den Hoorn maakt, is vandaag gestart met de bouw, dat meldt het Hoogheemraadschap van Delfland. Het oude gemaal was onbruikbaar geworden.

Het oude gemaal van de Hooipolder aan de Kickertkade is aan het einde van zijn technische levensduur en moet daarom vervangen worden. Dat gemaal staat op een moeilijk bereikbare plek en de locatie is volgens het Hoogheemraadschap: "Verre van ideaal voor de wateraanvoer." Daarom is er besloten om een volledig nieuw gemaal te bouwen aan de Zuidhoornseweg, dat volgens hen "beter bereikbaar en toekomstbestendig" is.

Van het oude gemaal wordt een 'inlaat' gemaakt. Hiermee kan Delfland in droge periodes zoet water de polder in laten stromen. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden halverwege 2024 afgerond.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Wegafsluiting

Door de werkzaamheden wordt een deel van de Rijksstraatweg vanaf 29 januari tot 1 maart tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Het gaat hierbij om het stuk tussen de kruising Zuidhoornseweg en Rijksstraatweg 9a. De bus zal omrijden via een alternatieve route, fietsers kunnen aan de andere kant van het water over de Tramkade fietsen. Bestemmingsverkeer wordt via de N468 omgeleid.