Archief
WOS

WOS

Jeffrey Bos doet een gooi naar titel 'Sterkste man van Nederland'

De voormalig sterkste man van Westland Jeffrey Bos is druk bezig met trainen om zijn droom te verwezenlijken. Hij wil maar al te graag de sterkste man van Nederland worden.

Daarom traint hij op een bedrijventerrein langs de Burgemeester van Doornlaan in De Lier met het trekken van vrachtwagens: "Ik heb het wel vaker gedaan, maar het is wel weer een tijdje geleden." Hoewel hij ook bij zijn eigen werk kan trainen, traint Bos liever hier. "Daar gaat het om een tonnetje of elf á twaalf en hier ga je toch wel tegen de twintig ton aan." Een vrachtwagen en een vrachtwagen met oplegger wil hem nog wel lukken, maar een zogeheten LZV krijgt hij niet vooruit. En dat is ook niet zo gek: "Die weegt tegen de 28 ton aan en dat is volgens mij nog nooit gedaan in Nederland."

Bos is via zijn familie in dit wereldje gekomen. "Een jaar of tien geleden ben ik wezen kijken bij mijn familie, die deed het al een aantal jaren op tv. En zo begon het." Vervolgens is hij zelf veel gaan trainen en nu wil hij graag meedoen met de landelijke wedstrijd. "Het lijkt me wel gaaf om daar te staan tussen de grote gasten."

Bekijk hieronder het hele interview met Jeffrey Bos.