Archieffoto Paul Vis

Velo verslaat VZV en gaat Quintus voorbij op ranglijst

De handbalsters van Velo hebben in de eredivisie goede zaken gedaan. De Wateringsen wonnen zelf van het hoger geplaatste VZV (31-33) en zagen tegelijkertijd concurrent en streekgenoot Quintus opnieuw verliezen.

De wedstrijd in het Noord-Hollandse 't Veld ging lang gelijk op en werd uiteindelijk pas in de slotfase beslist.

Tegelijkertijd speelde Quintus uit tegen SEW. Het duel ging in West-Friesland de eerste twintig minuten nog gelijk op, maar daarna nam de thuisploeg afstand. Bij rust was de stand opgelopen naar 18-12. Quintus kwam in de tweede helft nog tot twee punten verschil (26-24), maar zag SEW in de slotfase toch de score weer verder uitbreiden. Eindstand: 35-28.

Door deze resultaten stijgt Velo naar de vierde plek. De Wateringsen hebben nu een punt voorsprong op Quintus, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

Quintus 3 wint topper in tweede divisie

De kraker in de tweede divisie tussen koploper WPK/Westlandia en Quintus 3 is in Naaldwijk geëindigd in 24-26. Door de overwinning komt het veteranenteam van QUintus in punten gelijk met Westlandia.

Streekgenoot Verburch kon niet winnen van Habo '95 en staat daardoor met vier punten nog altijd op de laatste plek.