Archief
Signbiblio

Signbiblio

Sportnieuws: Badmintonners Velo onderuit in laatste wedstrijd Jim Middelburg

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Badminton - Velo heeft de laatste wedstrijd van het reguliere eredivisieseizoen 2023/24 verloren. Almere was in Wateringen met 2-6 te sterk. Alleen Martin Bundgaard en het koppel Jim Middelburg/Myke Halkema haalden punten binnen. Voor clubicoon Middelburg was het zijn allerlaatste wedstrijd voor Velo. Hij vertrekt naar Australië.

Zaterdag

Schaatsen - Jutta Leerdam heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City ook op de 500 meter geen indruk kunnen maken. De 's-Gravenzandse schaatsster eindigde in een tijd van 37,70 op de elfde plaats. De Amerikaanse Erin Jackson pakte het goud in 36,90. Leerdam kampt al langer met een enkelblessure, die met name dit weekend tot uiting komt.

Rugby - RC Hoek van Holland is de kampioenspoule slecht begonnen. Nadat vorige week al werd verloren op bezoek bij Cas, was op sportpark De Rondgang nu het Haagse HRC met 7-23 te sterk. De Hoekse rugbyers staan met twee verloren wedstrijden onderaan in de kampioenspoule.

Vrijdag

Darts - De kersverse Westlandse sportman van het jaar Dirk van Duivenbode kon vrijdagavond geen vuist maken tegen het Engelse dartwonder Luke Littler. De 's-Gravenzander verloor tijdens de Dutch Darts Masters met 6-2. Litter was afgelopen maand als zestienjarige al de jongste finalist tijdens het WK Darts in het Alexandra Palace in Londen. Eerder deze maand won Littler als jongste ooit een titel tijdens World Series of Darts (Bahrain Darts Masters). In de finale versloeg hij toen Michael van Gerwen.

Donderdag

Voetbal - Ismail Afellah heeft zijn eerste contract getekend bij Westlandia. De 19-jarige voetballer speelt al sinds zijn zevende voor verschillende clubs als Hoekpolder, Quick Steps, Esdo en DHC, waarna hij uiteindelijk in Naaldwijk terechtkwam. Afellah heeft voor 2,5 jaar getekend op sportpark De Hoge Bomen. Zondag was hij in de wedstrijd tegen Poortugaal al goed voor een goal en een assist.

Woensdag

Schaken - Basisschool Het Galjoen uit Den Hoorn heeft overtuigend de Westlandse Basisscholenschaakkampioenschappen gewonnen. De 37ste editie werd woensdagmiddag gehouden in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. De strijd om de tweede tot vijfde plaats was overigens een stuk spannender. De Regenboog uit Naaldwijk behaalde het zilver, voor de Prins Willem-Alexanderschool uit 's-Gravenzande.

Dinsdag

Voetbal - Tobias van der Kleij en Yaël Eisden blijven Excelsior Maassluis voorlopig trouw. De contracten van beide spelers zijn met twee seizoenen verlengd. Van der Kleij (21) begon het seizoen als reservekeeper, maar is inmiddels gepromoveerd tot basiskeeper. Eisden (30) kwam afgelopen zomer over van TEC en speelden tot op heden negen competitiewedstrijden voor Excelsior.

Maandag

Voetbal - Dennis Roerade gaat door als hoofdtrainer van KMD. De oefenmeester heeft zijn contract met één seizoen verlengd. Roerade is bezig aan zijn tweede jaargang in Wateringen. De ploeg staat na een goede start nu op de zesde plek in de derde klasse B.