WOS/Martijn Molenaar

ODO houdt Ondo knap op gelijkspel in derby

De korfbalderby in de eerste klasse tussen Ondo en ODO is zaterdagavond verrassend geëindigd in een gelijkspel: 16-16. Daarmee laat de koploper opnieuw dure punten liggen.

De 's-Gravenzanders begonnen weliswaar goed aan de wedstrijd. Ondo nam al snel een 8-2 voorsprong en ging uiteindelijk met 11-7 de rust in. De tweede helft verliep echter een stuk stroever en dat maakte dat de gasten uit Maasland er meer en meer in begonnen te geloven. Twee minuten voor het einde kwam ODO voor het eerst langszij en daarna zelfs nog even op voorsprong. Willem van Vliet dacht nog even matchwinner te worden namens de gasten maar Matthijs Verbaan scoorde vlak voor tijd toch nog voor de gelijkmaker.

Ondo was voor de winterstop nog zonder puntenverlies, maar won in 2024 slechts één van de drie duels. Darmee is de voorsprong op achtervolger Refleks geslonken tot nog maar één punt. ODO doet het in het nieuwe jaar juist uitermate goed. De Maaslanders pakten in de afgelopen drie duels vijf punten; evenveel als in de zes duels vóór de winterstop.

Valto kan niet winnen van concurrent

In de hoofdklasse moet Valto - afgelopen donderdag nog uitgeroepen tot sportploeg van 2023 in Westland - de tweede plaats afstaan aan De Meervogels. De twee ploegen troffen elkaar zaterdag in De Lier. Zowel Valto als De Meervogels kwam in de beginfase moeilijk tot scoren. In het tweede gedeelte van de eerste helft ging dat wat beter, maar hadden de gasten iets meer de overhand. Bij rust was de stand 9-10. In de tweede helft was het De Meervogels dat de wedstrijd naar zich toe trok. Valto stribbelde nog wat tegen, maar kwam niet meer in de buurt: 20-23.