Archief
WOS

WOS

Nieuw creatief brein achter Varend Corso

De artistieke leiding van het Varend Corso is vanaf 2025 in handen van Juanita van Dooremaal. Zij volgt Hans Hoogerwerf op, die al vanaf de eerste editie betrokken is bij de parade.

Hoogerwerf kijkt met een tevreden gevoel terug, want het "cirkeltje is mooi rond" nu het Varend Corso weer door De Lier vaart. Hij heeft het corso 24 jaar begeleid en heeft het daarom ook flink zien groeien: "We zijn gewoon beter geworden met z'n allen. Dat is niet alleen de organisatie, dat is iedereen. Iedereen durft meer." Daarnaast is er sinds de eerste editie in 1998 meer geld beschikbaar. Nu hij binnenkort 71 wordt, vindt Hoogerwerf het wel welletjes geweest.

Daarom gaat Juanita van Dooremaal hem opvolgen. Samen met Hoogerwerf werkte zij deze week aan de opbouw van de startbijeenkomst van afgelopen donderdagavond. Dat ze het goed gaat doen, daar heeft Juanita veel vertrouwen in, want ze heeft al jaren ervaring. Ze is al lange tijd de arrangeur van de kernboot van Honselersdijk en ze is de eigenaresse van bloemenwinkel Trendflower in Naaldwijk. Ook Hoogerwerf heeft vertrouwen in haar: "Ze heeft bewezen dat ze een hart heeft voor het Corso, ze maakt geweldige boten met Honselersdijk. Zij gaat zich bewijzen, daar ben ik van overtuigd."

Bekijk hieronder het hele item over het varend corso.