WOS/Henri van Leeuwen

HVC'10 wint in derby verdiend van Lyra

HVC'10 heeft zaterdagmiddag in de derby tegen Lyra belangrijke punten gepakt. In Hoek van Holland werd het 3-1 voor de thuisploeg.

HVC'10 en Lyra doen mee om de bovenste plaatsen in de derde klasse D. Deze wedstrijd was dan ook belangrijk om te blijven meedoen. De Lierenaren stonden er met een tweede plek het best voor, HVC'10 volgde op twee punten achterstand.

Toch was het HVC'10 dat vroeg in de wedstrijd via Michael van den Bos (assist Dave Kram) op 1-0 kwam. Vlak na rust viel de 2-0 via de identieke combinatie van Michael van den Bos als doelpuntmaker en de assist van Dave Kram. De thuisploeg had lang weinig problemen met Lyra, totdat ex-HVC'10 speler Jack Binnendijk een vrije trap in de kruising schoot en de spanning weer terugbracht. In de slotfase hield Lyra de druk erop en begonnen de Hoekenezen vooral in de opbouw fouten te maken. In plaats van de gelijkmaker viel vlak voor tijd toch de 3-1. Mitchell Bouwhuis verzekerde met een afstandsschot HVC'10 van drie belangrijke punten.

Doelpuntenmaker Michael van den Bos blikt voor de WOS-microfoon terug:

FC 's-Gravenzande boekt overwinning op Feyenoord

FC 's-Gravenzande moest een week wachten op de eerste competitiewedstrijd van 2024. Vorige week werd het duel met ASWH afgelast. Zaterdagmiddag stond Sportclub Feyenoord op het programma in Rotterdam. De thuisploeg kwam beter uit de startblokken. Het eerst gevaar van 's-Gravenzande kwam pas na een half uur via een kopbal van Sil van Ooijen die over ging. Vlak voor rust viel die treffer toch. Na een voorzet van Frank Broos scoorde Twan van Meerten. In de tweede helft was 's-Gravenzande dichtbij de 0-2, maar Broos en Angelo Zwirs verzuimden te scoren. Ook Feyenoord kreeg nog een grote kans via oud-Westlandiaan Jeremy van Uunen die de paal raakte.

De thuisploeg kwam toch op gelijke hoogte. Een streep door de rekening voor de gasten die het duel onder controle hadden. Die 1-1 bleek geen ramp. Een kwartier voor tijd was het Twan van Meerten die na het omspelen van de doelman zijn tweede maakte en even later tekende Yuri Westhoff met een stiftje voor de 1-3 eindstand.