Archief
Archief WOS

Archief WOS

Afvalbedrijf kan ingang straat niet vinden, containers later geleegd

Bewoners van het Waterpark in Wateringen hebben afgelopen week iets langer moeten wachten tot hun grijze bak was geleegd. Door de reconstructie van het Oosteinde was er bij het afvalbedrijf wat onduidelijkheid over hoe het de wijk in moest komen.

Waterpark heeft normaal gesproken voor auto's één ontsluitingsroute en die is naar het Oosteinde. Die weg is sinds vorige week woensdag dicht voor werkzaamheden die een halfjaar duren. Daardoor zijn woensdag de bakken niet geleegd. Donderdag is dat alsnog gedaan, bevestigt een woordvoerder van de gemeente Westland. "Het misverstand is inmiddels opgelost. Vandaag (donderdag 25 januari) zijn de afvalbakken alsnog geleegd. Vervolgens wordt de normale cyclus gehanteerd, waarbij morgen (vrijdag 26 januari) de gft-bakken worden geleegd. De vuilniswagen rijdt dan via de Waterlandsingel."

Overigens waren de bewoners zelf in de veronderstelling dat het restafval afgelopen vrijdag al zou worden opgehaald. De woordvoerder meldt echter dat dat 'vanwege de weersomstandigheden' toen niet is gebeurd. Dat niet iedereen daarvan op de hoogte is, blijkt wel uit een mail die de WOS donderdag kreeg van een bewoner. Die meldde dat de straat al bijna een week vol met grijze containers stond.

Tip ons!

Dit bericht is tot stand gekomen dankzij een tip. Deel ook jouw nieuws met ons! Bel met 0174-420893, mail naar nieuws@wos.nl of stuur een appje naar 06 - 5758 9278.