Archief
WOS

Week sinds afsluiting: mensen weten winkels in Wateringen 'gewoon' te vinden

De route Oosteinde-Herenstraat in Wateringen is inmiddels een week dicht voor werkzaamheden. Het verkeer heeft z'n weg inmiddels gevonden. Maar wat merken ondernemers van de afsluiting?

De weg gaat in totaal een half jaar dicht. Vooraf werd gevreesd dat mensen de winkels in de Herenstraat zouden mijden. Maar "ik moet zeggen dat ik het mee vind vallen, tot nu toe", zegt Peter Weijkamp van 't Feesthuis. "De eerste dagen was het rustig, je merkte dat mensen hun weg moesten vinden. We kregen veel telefoontjes van: ik sta nu hier, hoe moet ik nu rijden? Maar ik moet zeggen: het loopt nu aardig door."

'Iedereen denkt dat alles afgesloten is'

Zijn collega Robert Hofman, eigenaar van een interieurwinkel, denkt daar anders over. "Wat wij merken is, dat er wat meer stilte is. Dat komt mede door het feit dat alles afgesloten is. Heel veel mensen uit Westland en Rijswijk denken dat je hier niet kunt komen en slaan deze winkel over. Maar wij zijn gewoon te bereiken via Tolland, Kwaklaan en Noordweg."

De ondernemer is blij als de werkzaamheden klaar zijn. "Als het goed is, is het hopelijk eind juli afgerond. Graag!", besluit hij.