Archief
WOS

WOS

Burgemeester Arends op missie richting Vietnam

Burgemeester Bouke Arends van Westland gaat van 18 tot en met 21 maart op handelsmissie naar Vietnam. Dat meldt het college van B en W donderdag. Arends gaat mee om daar te praten over tuinbouw en de productie van voedsel.

De economische missie naar Vietnam gaat gepaard met een staatsbezoek van het koninklijk echtpaar. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft aangegeven deelname van de burgemeester van Westland aan dit bezoek zeer op prijs te stellen. Vietnam wil namelijk samen met Westlandse bedrijven gaan investeren in tuinbouw in eigen land. Volgens het land is Westland dé plek van de innovatieve tuinbouw en willen daarom graag de vertegenwoordiger van de regio op bezoek krijgen.

Niet alleen de Vietnamese bedrijven profiteren van deze missie, ook de Westlandse bedrijven worden geholpen: "Tijdens het bezoek aan Vietnam vinden onder andere bestuurlijke overleggen plaats met de Vietnamese overheid. Op deze manier helpen en ondersteunen we onze tuinbouwcluster en onze bedrijven met hun ambities richting Vietnam", aldus het college.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland