Archief
WOS

Bloemschikster Tiffany van Lenten timmert aan de weg

De Westlandse Tiffany van Lenten veroverde onlangs de tweede podiumplek op het NK Floral Art. Omdat ze pas 23 jaar is, is zij de jongste deelnemer die ooit op dat podium heeft gestaan.

Op papier mag Van Lenten nog meedoen bij de junioren, maar zij wilde liever aan 'het echte werk' deelnemen. Ze weet immers al best lang dat ze in de bloemschikwereld wilde werken: "Ik vond het altijd al leuk om creatief bezig te zijn en toen kwam ik hier terecht via mijn stiefvader." Haar stiefvader heeft namelijk een bloemenkwekerij samen met zijn familie.

Met hem ging ze naar evenementen voor bloemschikken en rolde hierdoor langzaam in het wereldje: "Ik heb stage gelopen in Noorwegen bij een oud wereldkampioen." Inmiddels heeft Van Lenten al veel ervaring en heeft ze haar eigen bedrijf in Monster, waar ze boeketten maakt voor onder meer bruiloften of fotosessies.

Door haar ervaring wist zij het zilver te bemachtigen op het NK. "Het zijn twee volle dagen, dus dat is best wel lang om je concentratie erbij te houden", aldus de bloemiste. Naast die twee dagen moest er ook nog een thuisopdracht worden gemaakt: "Het is allemaal handwerk, er heeft heel veel uur in gezeten, maar uiteindelijk wel een mooi resultaat, want deze opdracht heb ik gewonnen."

Bekijk het hele interview met Tiffany van Lenten hieronder.