Archief

Postbezorger Rob met pensioen: 'Hij rijdt gerust naar je werk'

Rob van Dijk gaat in februari met pensioen. Hij is al zo'n 45 jaar postbezorger en inmiddels zeer geliefd bij Lierenaren.

Dat blijkt ook wel uit reacties van mensen uit De Lier. "Hij weet heel veel van mensen, waar ze werken bijvoorbeeld. Dus als mensen niet thuis zijn, rijdt hij gerust even naar hun werk om het pakketje daar af te leveren", vertelt Peter Vermeer van Speelgoedwinkel De Lier (voormalige videotheek).

Vermeer is samen met bewoners een initatief gestart om Van Dijk te bedanken. "We kregen het idee om een boek samen te stellen met bedankjes van klanten", legt Peter uit. Er werd daarom een oproep gedaan aan Lierenaren om een berichtje achter te laten aan hun postbezorger. "Dat hebben heel veel mensen gedaan. Zodoende hebben we een boek laten maken."

Het boek werd vrijdagmiddag overhandigd toen Van Dijk, zoals iedere dag, langs het PostNL-punt bij de speelgoedwinkel kwam. "Ik vind het helemaal geweldig. Dit vergeet ik niet meer", reageert Van Dijk verrast. Op de vraag waarom hij zoveel extra's doet voor de klanten reageert hij: "Het is het leukste van je werk om contact te hebben met mensen. Je kan wel zo voorbij rijden, maar dat is zonde van je dag."