Archief
WOS

WOS

Op musicaltoernee naar Finland en Duitsland: 'Zo'n ervaring krijg je bijna nooit'

Leerlingen van het Lentiz Floracollege vertrekken binnenkort naar Finland om een musical op te voeren. Zij doen mee aan het internationale onderzoeksproject 'The Musical Connection', waarbij vier scholen in Europa een musical opvoeren.

Het doel van dit project is licht te werpen op de impact van genderidentiteit op huidige en toekomstige studenten en tegelijkertijd hoe scholen hiermee om zouden moeten gaan. Tijdens dit project werken studenten van verschillende leeftijden samen om een goede musical neer te zetten: "Je merkt dat je in één grote kom komt met mensen die hetzelfde willen als jij en er net zo hard voor willen gaan", aldus Elize de Kool die 'Tiffy' speelt.

Ook leerling Dieuwertje van Gijzen is erg enthousiast: "Je merkt dat het anders is dan je gewend bent, maar wel professioneler en je mag nu mee naar Finland en Duitsland, dat vind ik heel gaaf, want zo'n ervaring krijg je bijna nooit." Hans Tobel heeft de musical geschreven en is erg blij hoe het project tot nu toe loopt: "De leerlingen krijgen de kans om te werken met professionele mensen die al echt in het vakgebied werkzaam zijn. Dan zie je dat het niveau van de leerlingen verhoogt."

De leerlingen mogen de musical dus opvoeren in Finland en Duitsland. Op 2 en 3 februari is de première in Kuopio, Finland. Vervolgens komt het gezelschap terug naar het Westland, waar ze op 1 en 2 maart de musical opvoeren in Westlandtheater De Naald. Op 26 en 27 april sluiten ze het tournee af in Hamburg, Duitsland.

Bekijk de hele reportage hieronder.