WOS/Martijn Molenaar

Handbalsters Velo ondanks goede eerste helft onderuit tegen Venlo

De handbalsters van Venéco/Velo hebben de inhaalwedstrijd tegen Handbal Venlo dinsdagavond verloren. Na een sterke eerste helft, waarbij het bij rust zelfs gelijk stond, liep Venlo in de tweede helft snel uit.

De Wateringsen begonnen prima, maar zagen de nummer 2 van de eredivisie na zo'n tien minuten wat meer afstand nemen. Via 6-8 werd het nog 7-10 en 8-11 met nog tien minuten op de klok in de eerste helft. Dankzij een eindsprint was de stand halverwege nog 11-11.

Venlo nam na de theepauze direct het heft in handen en Velo kon daar eigenlijk weinig tegenin brengen. In 23 minuten scoorde de Westlandse ploeg slechts drie keer, Venlo was daardoor al flink uitgelopen, tot 14-24. De wedstrijd eindigde bij een stand van 18-26.

Door de nederlaag blijft Velo voorlopig op de vijfde plek staan in de eredivisie, met één punt achter streekgenoot Quintus.