Archief
WOS

WOS

Lange Boonestraat binnenkort ook 'Rainproof'

Om wateroverlast in de Lange Boonestraat in Maassluis tegen te gaan, zijn maandag werkzaamheden aan het riool gestart. Dit zou ervoor moeten zorgen dat tijdens heftige regenval het water makkelijker opgevangen kan worden.

In de huidige situatie loopt zowel afvalwater als hemelwater door dezelfde leiding. Deze buis kan tijdens hevig regen niet snel genoeg al het water afvoeren, waardoor er overlast ontstaat. Om dit probleem tegen te gaan, wordt nu een extra riool aangelegd dat hemelwater opvangt en afvoert. Onder de weg komt een zogenoemd Aquaflow-systeem. Dit systeem vangt het water onder de weg op, waarna het door de nieuwe leiding wegstroomt in de richting van het water in het Oleanderpark. De huidige leiding die eerst voor hemelwater en afvalwater werd gebruikt, wordt dan alleen nog voor afvalwater gebruikt.

De werkzaamheden zijn in twee fasen gepland, in de eerste fase van januari tot en met maart wordt het riool aangelegd tussen het Oleanderpark en de Lange Boonestraat. In april begint de aannemer met de aanleg van het Aquaflow-systeem. Als alles volgens plan verloopt zullen de werkzaamheden in juli klaar zijn. Tijdens de bouw van het nieuwe riool worden soms stukken weg afgesloten, maar deze "afsluitingen en verkeersomleidingen worden van tevoren met borden aangegeven", aldus de projectleider Danny Pherai.

Artikel gaat verder onder de video.

Maassluis Rainproof

Het project is onderdeel van een groter project: Maassluis Rainproof. Dit is een initiatief van de Gemeente Maassluis om Maassluis regenbestendig te maken. Hierin zitten verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld ook het aanpakken van de wijk de Hoeker door bijvoorbeeld afvoergoten aan te leggen of speeltuinen samen te voegen. Ook probeert de Gemeente bewoners te stimuleren om meer groen in hun tuin te plaatsen, want dit vangt water beter op dan bijvoorbeeld tegels.

De WOS besteedde eerder aandacht aan Maassluis Rainproof:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis