Archief
MediaTV

MediaTV

Geschokte reacties na dood 'superfitte' Leen (82) uit Maassluis

Afgelopen donderdag werd de 82-jarige Leen uit Maassluis neergestoken door een 46-jarige Poolse man in Rotterdam-Overschie. Zondag overleed Leen aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Veel mensen uit Maassluis én Overschie reageren geschrokken.

De burgemeester van Maassluis, Gregor Rensen, heeft telefonisch contact gehad met de vrouw en twee kinderen van het slachtoffer: "De familie wordt overspoeld met belangstelling. Ze stellen het ook op prijs dat ik als burgemeester belangstelling toon en we hebben uiteraard ons medeleven ook overgebracht als gemeente zijnde. Later deze week maken we ook nog een afspraak maar het was nu allemaal te veel voor de familie", zegt hij in gesprek met mediapartner Rijnmond.

‘Een hele fitte man’

Leen sportte op zijn oude dag nog altijd en was dan ook vaak in een sportschool in Rotterdam-Blijdorp te vinden. Een van de spinninginstructeurs van de sportschool gaf vaak les aan de man: "Hij was echt heel sociaal, hij praatte met iedereen. Het was een hele gezellige man. Het is ongelofelijk dat dit is gebeurd, ik vernam het vanmorgen pas van een vriendin."

Dat Leen erg fit was voor zijn leeftijd is duidelijk: "Hij kwam hier regelmatig. Voor zondag had hij zich nog ingeschreven voor een spinningmarathon. Ik wist niet eens dat hij 82 jaar was. Dat las ik ook pas afgelopen week. Hij was een hele fitte man."

'Mensen zijn geschrokken'

Volgens Rensen zijn veel mensen in de stad geschrokken: "Het zorgt ervoor dat iedereen realiseert dat het zomaar kan gebeuren. Je kan pech hebben. Deze man deed niks verkeerd, maar kwam - puur door pech - iemand tegen die toch wel degelijk als verward mag worden bestempeld."

Bij winkeliers in winkelcentrum Koningshoek in Maassluis lijkt het tragische overlijden van Leen inderdaad het gesprek van de dag. De bakker vertelt: "Mijn collega en ik hadden het er vanochtend direct over. We kenden hem allebei niet persoonlijk maar het is vreselijk dat je dit nog op zo’n leeftijd nog kan overkomen."

Vergeefse hulp

Het was donderdagochtend, even na 10.00 uur, toen Leen werd aangevallen door de 46-jarige Poolse man. Bouwvakker Mucahid Karadeniz (31) schoot snel te hulp. De dappere Mucahid reanimeerde het slachtoffer tot de hulpdiensten arriveerden. Zijn heldendaad bleek helaas tevergeefs.

De Poolse man werd direct na de steekpartij aangehouden op donderdagochtend. Later maakte de politie bekend dat hij al eerder agressief was geweest naar andere voorbijgangers. Omdat het onderzoek nog in volle gang is, wil de politie graag zo veel mogelijk getuigen horen. De rechter-commissaris heeft dinsdag besloten dat de Pool 14 dagen langer vast blijft zitten.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis