Archief
PR

Jeroen de Haan nieuwe voorzitter Monsterse wielerronde

Jeroen de Haan is de nieuwe voorzitter van de wielerronde in Monster. Hij neemt het stokje over van Ton van Spronsen, die veertig jaar voorzitter van het organisatiecomité van deze wielerronde is geweest.

Wielerliefhebber De Haan voelde zich aangesproken, toen hij berichten las over de mogelijke verdwijning van de wiellerronde. "Dat zou zonde zijn, want er gebeurt al niet zoveel in Monster", zegt hij. De Haan (47), in het dagelijks leven financieel adviseur, is vijf jaar geleden in Monster komen wonen.

De wielerronde vormt dit jaar op 3 juli de opening van de feestweek in Monster. De Haan heeft samen met een groep vrijwilligers de handen ineengeslagen en gaat een leuke week organiseren met onder andere muziek, de wielerronde en andere activiteiten. Op die manier hoopt hij Monster weer een beetje op de kaart te kunnen zetten, aldus De Haan in een interview met het radioprogramma WOS Sport.

Voor de wielerronde kunnen renners zich aanmelden via de KNWU nadat het programma van alle rondes bekend is gemaakt. Uiteraard wil het comité zoveel mogelijk renners aan de start en dus richt ze zich ook op de jeugd met de Dikke Banden Race om de junioren ook enthousiast te maken voor het wielrennen. Tot slot hopen ze ook een aantal categorieën, met regio-renners en amateurs en elite-beloften mee te laten racen voor een spannende race.

Beluister het hele interview met Jeroen de Haan.