Archief
Karperhoeve op Facebook

Karperhoeve op Facebook

Herstel verloopt spoedig bij boerderij De Karperhoeve

Nadat er vorig jaar een heftige brand woedde in boerderij De Karperhoeve in Maassluis, gaat het nu een stuk beter met het monumentale pand. De herstelwerkzaamheden zijn in volle gang en tijdens de onlangs gehouden nieuwjaarsreceptie ontving De Karperhoeve ook nog eens een gemeentelijke onderscheiding.

Burgemeester Gregor Rensen reikte die uit als waardering voor de activiteiten die er worden georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld altijd in het derde weekend van juni een boerenmarkt, maar er wordt ook een kerstdiner voor eenzame ouderen gehouden. Ook de aanwezige pony's en paarden worden veel gebruikt tijdens activiteiten. Zo zijn er pony- en paardendagen voor kinderen die graag willen paardrijden, maar dat om verschillende redenen niet kunnen.

Ook zijn de paarden gebruikt voor een laatste wens. Iemand die op sterven lag, wilde nog heel graag een keer bij de paardrijdende kinderen zijn en dat maakte de boerderij mogelijk. "Ja, dat was super mooi om te doen. Met Stichting Ambulance Wens wilde die mevrouw nog graag een keer bij de kinderen komen die bij ons paard rijden. Dus dat hebben we gedaan en dat was wel heel warm om te doen", zegt eigenaresse Ineke van Waalwijk in het programma Plus Radio.

Brand

Vorig jaar nog woedde er een brand op de boerderij, die niet alleen veel schade maar daarmee ook negativiteit met zich meebracht. Gelukkig kon De Karperhoeve op een hoop steun rekenen. Van Waalwijk: "Ik denk dat wij misschien wel meer positiviteit hebben kunnen halen uit de steun dan dat de brand negativiteit veroorzaakt heeft. Het is ongelooflijk hoeveel hulp, hoeveel mensen, hoeveel bloemetjes, hoeveel telefoontjes, hoeveel warmte je gewoon om je heen voelt."

De herstelwerkzaamheden zijn in volle gang. "De buitenkant is zo goed als helemaal klaar en binnen zijn ze volop in de weer." De eigenaresse hoopt daarom dat over vijf weken weer alles in zijn originele staat is.

Beluister hieronder het hele interview met Ineke van Waalwijk.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis