Martijn Molenaar

Westlandia wint na 0-3 achterstand sensationeel met 4-3 tegen sv Poortugaal

Na een 0-3 achterstand in de rust wint Westlandia na een geweldige tweede helft de eerste wedstrijd na de winterstop van concurrent sv Poortugaal.

In het begin van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, met over en weer mogelijkheden. In de 12de minuut kwam Poortugaal toch op voorsprong. Vlak daarna kreeg Westlandia een enorme kans, maar de inzet van Ismael Afellah was echter niet hard genoeg. Ook de kans van Desley Bransen was een makkelijke prooi voor de keeper.

Na een harde overtreding op Kai Verbeek moest een speler van Poortugaal het veld met een rode kaart verlaten.

Vlak voor rust wist Poortugaal met 10 man toch nog te scoren en door slap verdedigen werd het in de 45ste minuut zelfs 0-3.

In de tweede helft bleef Baris Koç in de kleedkamer achter en werd vervangen door Zion Valies. Dat had al snel resultaat. In de 53ste minuut stuurt de nieuwe aanwinst van Westlandia, Anass Achahbar, Kick Krom op rechts diep en die schiet de bal snoeihard en onhoudbaar binnen. Een minuut daarna brengt Westlandia de score terug tot 2-3. Nu scoorde Anass Achahbar door een geweldig afstandsschot. Weer drie minuten later scoort Ismael Afellah na een uitstekende voorzet van Kick Krom.

Ook al hebben beide teams kansen, het is toch Westlandia dat blijft drukken. Dat resulteerde vlak voor tijd tot de eindstand van 4-3. Van de rechterkant wordt door Dinand Kuhn beheerst binnen gekopt.