WOS/Martijn Molenaar

Valto wint in Dordrecht, ook zeges Ondo en ODO

De korfballers van Valto blijven het goed doen in de hoofdklasse. De Lierenaren wonnen zaterdagavond van Sporting Delta en blijven zo op de tweede plaats staan.

De eerste helft ging nog gelijk op en dat leidde in Dordrecht tot een 9-8 ruststand. Na de theepauze kwam de thuisploeg goed uit de startblokken, wat resulteerde in een voorsprong van drie doelpunten. Valto liet zich echter niet uit het veld slaan en draaide de wedstrijd volledig om. Bij een 17-20 stand sloop er bij de Westlanders nog wat gemakzucht in de ploeg, waardoor het nog even spannend werd. Maar in de slotfase zorgde Thom Voskamp voor de definitieve beslissing: 19-21.

In de eerste helft scoorde Voskamp uit een schijnbaar onmogelijke hoek:

Ondo behoudt koppositie

In de eerste klasse won Ondo op bezoek bij laagvlieger Fiducia. Hoewel de 's-Gravenzanders aanvankelijk op weg leken naar een makkelijke zege - na een kwartier tijd hadden zij al een voorsprong van acht doelpunten (3-11) - werd het nog spannend. In de tweede helft verkleinden de Utrechters het verschil naar zes. "Op zich leek er niets aan de hand, totdat een heer van mij geblesseerd uitviel. Dat maakte dat zij erin gingen geloven", blikt trainer Tom van de Burgt terug. Fiducia kwam terug tot 18-19, maar kleiner werd het verschil niet. Ondo won met 20-23.

Ondo heeft op de ranglijst een voorsprong van twee punten op Refleks en drie op Weidevogels.

Beluister het hele gesprek met Tom van de Burgt:

Streekgenoot ODO is nu de nummer 4 in de competitie. Nadat vorige week Swift werd verslagen, werd nu ook hekkensluiter Roda aan de zegekar gebonden. In sporthal De Hofstede waren de Maaslanders beter, maar door een slordige afwerking stond het halverwege slechts 11-10. Uiteindelijk werd het in de tweede helft nog 22-20. ODO maakte zich het bij momenten lastig, maar dankzij de scorende vrouwen was de zege meer dan terecht.