Archief
Signbiblio

Signbiblio

Sportnieuws: Bram Chardon tweede in Leipzig

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Paardensport - Bram Chardon heeft tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen een podiumplaats behaald. In Leipzig werd hij tweede. De Midden-Delflander kwalificeerde zich vrijdag niet voor de drive-off, maar wisten op de slotdag wel een plek bij de laatste drie te bereiken. Concurrent Dries Degrieck uit België reed een hele snelle en foutloze ronde in een tijd van 161.14 en voerde daarmee de druk op Chardon op. Chardon reed als laatste starter een nog snellere tijd (157.97) maar kreeg een fout in de eerste marathonhindernis, wat hem vier strafseconden opleverde. "Ik wist dat het een moeilijk lijntje was en misschien dat ik iets te gretig heb ingestuurd. Dan valt de bal, dat hoort bij het spelletje, maar mijn paarden liepen fijn", zegt hij.
In Bordeaux staat op vrijdag 2 februari ’s avonds de eerste finaleronde van de wereldbeker op het programma. Op zondag 4 februari weten we eind van de middag wie Boyd Exell opvolgt als winnaar van de FEI Wereldbeker seizoen 2023/24.

Badminton - Velo heeft de derby tegen DKC met ruime cijfers verloren. In Wateringse Veld waren de Hagenaars met 6-2 te sterk. Veda Diemel en Eline Eversdijk pakten het eerste Wateringse punt, daarna won ook Amy Tan haar partij.

Zaterdag

Rugby - RC Hoek van Holland is de kampioenspoule van de ereklasse begonnen met een nederlaag. De Hoekse rugbyers waren zaterdag niet opgewassen tegen het Castricumse Cas. Het werd in Noord-Holland 19-5.

Voetbal - Sportclub Monster komt deze zaterdag niet in actie. Het duel tegen tegen Hillegersberg in de tweede klasse D is afgelast. Door de gevallen sneeuw zijn de velden bij Hillegersberg onbespeelbaar.

Vrijdag

Schaatsen - De Nederlandse selectie voor de laatste twee wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City (26-28 januari) en Quebec (2-4 februari) is bekend. Jutta Leerdam start in Salt Lake City op zowel de 500 als de 1.000 meter. Dione Voskamp staat op de reservelijst bij de 500 meter. Leerdam slaat de wedstrijd in Quebec over en kiest voor een laatste trainingsprikkel ter voorbereiding op het WK Afstanden. Voskamp rijdt in Canada de 500 meter.

Voetbal - De wedstrijd Vredenburch - Quintus gaat niet door. De thuisclub heeft de wedstrijd afgelast, omdat de velden door het weer van de afgelopen week niet bespeelbaar zijn. De clubs hadden in Den Haag nog ruim een uur te spelen bij een 1-0 stand. Op 9 december werd de wedstrijd gestaakt omdat ook toen het veld onbespeelbaar was geworden.

Voetbal - Dave van Delft vertrekt komende zomer bij Excelsior Maassluis. De 22-jarige aanvaller heeft getekend bij Sportlust'46. Van Delft heeft een verleden in de jeugd bij profclubs TOP Oss en Excelsior Rotterdam en was sinds medio 2021 actief bij Excelsior Maassluis.

Donderdag

Handbal - De ploegen uit onze regio kennen hun tegenstander in de landelijke handbalbeker. Naast Quintus 1 (mannen en vrouwen) en de vrouwen van Venéco/Velo, doen ook de handbalsters van Quintus 3 mee aan het toernooi. Het veteranenteam plaatste zich door winst in de regiofinale. De loting is als volgt:
Vrouwen
PSV Handbal - Quintus
V&L - Venéco/Velo
Quintus 3 - Handbal Venlo
Mannen
E&O - Quintus

Woensdag

Korfbal - Mark Tissink is ook volgend seizoen hoofdtrainer bij korfbalvereniging Valto. Hij en zijn assistent Thomas Reijgersberg hebben hun contract met een jaar verlengd. Voor Tissink wordt het zijn vierde jaar in De Lier. "Ik ben trots op de stappen die we als groep met elkaar hebben gemaakt de afgelopen jaren. En ik zie nog genoeg potentie om in mijn vijfde jaar op verder te bouwen. Ik kijk al met veel plezier en energie uit naar volgend seizoen", aldus de coach.

Voetbal - Bradly van Hoeven mag vertrekken bij profclub Almere City, dat laat technisch directeur Johan Hansma weten aan Omroep Flevoland. De aanvaller uit Maassluis komt niet meer in de plannen van trainer Alex Pastoor en traint nu mee met het tweede elftal.

Dinsdag

Voetbal - Sportclub Monster heeft een oefenduel tegen SV Honselersdijk met 2-6 gewonnen. Bij rust was de stand nog 2-2. Namens Monster scoorden Jordy van Maanen, Keke Stam, Kyrill Slutski, Bink de Brabander, Stan van de Bos en Thijme van der Arend.

Voetbal - De oefenwedstrijd Westlandia (za.) - CWO is geëindigd in 2-2. Timothy Le Duc en Tim van der Voort waren trefzeker voor de Naaldwijkers.

Maandag

Voetbal - Sarina Wiegman is na 2017, 2020 en 2022 opnieuw uitgeroepen tot beste coach van het jaar. De inwoonster van Monster kreeg die prijs voor haar prestaties met het Engelse elftal. Die ploeg verloor weliswaar de WK-finale (1-0 tegen Spanje), maar won wel de Finalissima, de eerste editie van een intercontinentale finale tussen de Europees en Zuid-Amerikaanse kampioenen. Op Wembley werd na strafschoppen gewonnen van Brazilië.