Handbalsters Quintus nipt onderuit tegen VZV, mannen winnen wel

De handbalsters van Quintus lijken in de eredivisie genoeg te moeten nemen met een plaats net achter de top 3. Zaterdagavond was VZV, de nummer 3, nipt te sterk.

In Kwintsheul ging het lang gelijk op. Bij rust was de stand 18-18, maar aan het begin van de tweede helft nam VZV snel een kleine voorsprong (19-22). Het verschil liep nog een paar keer op en daarna bracht Quintus de stand weer iets terug. Maar dichterbij dan drie doelpunten kwam het niet meer. De uitslag was daardoor 28-31.

In de stand heeft Quintus nu zes punten achterstand op VZV en Venlo en tien op koploper VOC. Streekgenoot Venéco/Velo heeft een punt minder dan Quintus. Zowel Quintus als Velo heeft nog een wedstrijd tegoed, maar die is tegen het sterke Venlo.

Mannen Quintus verslaan Feyenoord

Na afloop van de wedstrijd van de vrouwen, kwamen de mannen in actie. De Heulenaars kwamen tegen Feyenoord snel op een voorsprong van vier doelpunten en waren in de eerste helft verder probleemloos. Bij rust was de stand 17-14. Feyenoord kwam in de slotfase van de tweede helft nog wel dicht in de buurt; de Rotterdammers maakten er zelfs 30-29 van. Dat bleek echter het laatste wapenfeit, want Quintus won met 32-29.