WOS/Martijn Molenaar

Excelsior Maassluis begint jaar met ruime zege op FC Lisse

Excelsior Maassluis heeft in de eerste competitiewedstrijd van 2024 de tweede zege van het seizoen geboekt. Met een score van 5-0 bleek FC Lisse deze zaterdag geen partij.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Excelsior stond vóór deze wedstrijd elf punten onder de degradatiestreep van de tweede divisie en de laatste zege dateerde al weer van september vorig jaar. De overwinning op Lisse is dus een welkome opsteker. Na een kwartier spelen kopte Gabri Urbanus de 1-0 binnen en nog geen minuut later speelde Bram Wennekers zich vrij en verdubbelde de score. FC Lisse kon niet gevaarlijk worden in het verloop van de wedstrijd. Na rust deed zich een identieke situatie voor zoals in het begin van de wedstrijd. Na bijna een uur spelen was het Giovanni da Fonseca die de 3-0 binnenschoot na een individuele actie en vlak daarna was het Bram Wennekers die met een kopbal uit een hoekschop zijn tweede maakt. De kers op de taart kwam van Pieter Langedijk die een kwartier voor tijd tekende voor de 5-0.

Trainer Steye Jacobs blikt tevreden terug op de zege:

Honselersdijk moet het doen met punt tegen Velo

In de eerste klasse C begon het met de streekderby tussen Velo en Honselersdijk. In Wateringen creëerden de bezoekers het meeste gevaar. Grootste wapenfeit van Velo in de eerste helft was een bal op de lat van Emiel Rours. Honselersdijk kwam terecht op voorsprong via Ricardo van der Zijden en had daarna nog en grote kans via Tom van Veen om de 0-2 te maken. Maar wie de kansen niet afmaakt, krijgt er een tegen. Een schot van Irshan Jagbandhan belandde via een Honselersdijk-verdediger achter keeper Quinten van der Helm. Deze score bleef ondanks nog een aantal mogelijkheden voor beide ploegen staan.

Trainer Pim van der Hoorn (Honselersdijk) spreekt over een aantrekkelijke wedstrijd:

Velo - Honselersdijk WOS/Ruud de Jong

Schipluiden pakt belangrijke punten tegen koploper, MVV'27 wint nipt van Naaldwijk

Schipluiden is bezig met een uitstekend seizoen in de derde klasse B maar wist nog geen topwedstrijd te winnen. Tegen KMD en Wilhelmus werd het gelijk. In de eerste wedstrijd na de winsterstop kwam koploper Graaf Willem II VAC op bezoek. Het gat tussen nummer twee Schipluiden en de gasten bedroeg vooraf vier punten. In het spannende wedstrijd bleef het lang gelijk. Doelman Danny de Jager was de uitblinker aan de kant van de thuisploeg. Uiteindelijk was het diep in de tweede helft Niels Boks die de 1-0 binnenschoot en de zege schonk aan Schipluiden die het gat nu verkleint tot een punt en is al tien duels ongeslagen.

Niels Boks mocht zich matchwinner noemen:

In de derby tussen Naaldwijk en MVV'27 waren de Maaslanders de betere, maar de Maaslanders maakten het zichzelf toch nog moeilijk. MVV stond bij rust 0-2 door Wijnand van der Schee en Huib van Barneveld, die scoorde na een fout in de Naaldwijkse verdediging. Na rust kwam het doelpunt van de thuisploeg letterlijk uit de lucht vallen. Floris Groot kopte de aansluitingstreffer binnen. Even later leek het duel op slot te zitten na de 1-3 van Thijs de Vast. Toch gaf het de voorsprong bijna uit handen na weer een kopbal. Deze keer van Mick Lievaart. Die treffer mocht echter niet baten.