Archief
Beeldbank Nederlandse Loterij

Beeldbank Nederlandse Loterij

Taakstraf voor diefstal van loten

Een 30-jarige Hagenaar is tot 120 uur werkstraf veroordeeld voor het stelen van Toto-loten in supermarkten. Dat deed hij in het Westland, Den Haag en Hoek van Holland. Tijdens de rechtszaak toonde de man spijt: "Dit is niet het pad dat ik wil bewandelen. Ik wil trouwen, ik heb een baan."

Van half maart tot half augustus vorig jaar was de man op boevenpad en sloeg hij toe in supermarkten in Naaldwijk, Poeldijk, Den Haag en Hoek van Holland, meldt mediapartner Omroep West. Als de medewerker even niet keek, griste hij de loten van de verkoopbalie. Een keer ging dat er hardhandig aan toe en liep een supermarktmedewerkster een wondje aan haar vinger op.

Dit soort diefstallen zijn volgens de rechter niet goed te praten en zorgen voor frustraties bij de getroffen ondernemers. "Die zijn aan de afhandeling van diefstallen tijd kwijt en ondervinden financiële schade', meent de rechter. De verdachte is het daarmee eens. 'Dit is niet het pad dat ik wil bewandelen. Ik wil trouwen, heb een baan", klonk het in de rechtszaal.

Tanken zonder te betalen

De Hagenaar heeft meer op zijn kerfstok. Zo acht de rechtbank bewezen dat hij in 2022 - voorzien van valse kentekenplaten - tankte zonder te betalen. Dat gebeurde in Den Haag, Wateringen en Rijswijk.

Alles bij elkaar genoeg redenen om O. te veroordelen tot 120 uur werkstraf. Verder moet hij zes maanden de cel in, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De twee maanden feitelijke celstraf heeft de Hagenaar al in voorarrest gezeten.