Archief
Signbiblio

Signbiblio

Seniorenraad roept op om te stoppen met 'gevaarlijke vuurwerkwaanzin'

De Seniorenraad Westland verzoekt in een open brief de gemeente Westland en de landelijke politiek om de "gevaarlijke vuurwerkwaanzin" te stoppen met een totaalverbod op vuurwerk. Eerdere maatregelen waren volgens de raad ontoereikend.

Volgens voorzitter Ton Kettmann is het leed, dat hij ieder jaar weer ziet, de aanleiding voor deze brief: "En dat is geestelijk en lichamelijk. Vooral het lichamelijke leed komt elk jaar weer naar voren. Dat zijn vaak amputaties." Maar dat niet alleen, ook doofheid en blindheid noemt hij als veelvoorkomende gevolgen. Hij is dit al jaren beu en stuurde daarom een open brief: "Het begint rond half twee 's middags en gaat door tot vier uur in de morgen. Ik vind het echt asociaal en egoïstisch."

Daarom roept de Seniorenraad op tot een totaalverbod van consumentenvuurwerk: "De Seniorenraad Westland is van mening dat een vuurwerkverbod de enige manier is om al dit persoonlijk en financieel leed te voorkomen." Toch ziet hij in dat dit moeilijk haalbaar is. Zolang omringende landen blijven verkopen, kunnen mensen aan vuurwerk blijven komen. Daarnaast is er niet genoeg handhaving om een verbod ook daadwerkelijk door te kunnen voeren.

Omdat hij weet dat vuurwerk toch wel een groot onderdeel is van de jaarwisseling, vindt hij dat iedere dorpskern in Westland zijn eigen vuurwerkshow zou moeten krijgen, maar "zonder gevaarlijk knalvuurwerk".

Beluister het hele gesprek met Ton Kettmann:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland