Archief
Signbiblio

Signbiblio

Sociëteit De Kleine Witte brengt clublied uit

De oudste herensociëteit in Westland, De Kleine Witte, heeft een nieuw clublied uitgebracht. Het lied heet 'Westlands Fine Fleur' en gaat over het ontstaan van de sociëteit in 1936 en over de vriendschappen die binnen de soos ontstaan.

Volgens voorzitter Joop van Duijn is de sociëteit voor allerlei soorten mensen: "Leden zijn veelal ondernemers, maar toch wel komen uit alle lagen van het Westland." Hoewel de sociëteit alleen voor mannen is bedoeld, geeft Van Duijn toch toe dat er bij sommige activiteiten toch vrouwen mee mogen doen. Hoewel veel sociëteiten hun ledenaantal terug zien lopen valt dat bij De Kleine Witte wel mee: "Het aantal leden gaat een beetje op en neer, we hebben er nu 35, maar we streven naar 40. Er is dus nog ruimte zat."

Het lied was volgens hem een idee van Ron de Jonge, een actief lid binnen de club: "Hij kwam met het idee om een clublied te maken, dat vonden wij zeker een goed plan en toen is hij er verder mee aan de slag gegaan." Vervolgens heeft hij een tekst geschreven en de hulp ingeschakeld van Rens Pieterse. Pieterse heeft het nummer uiteindelijke ingezongen en geproduceerd.

Beluister het hele gesprek met Joop van Duijn: