Danny Ploegaert

Excelsior Maassluis kan ondanks vroege goal niet stunten in KNVB-beker

Excelsior Maassluis is klaar in de landelijke KNVB-beker. De tweededivisionist leek in de achtste finales tegen ADO Den Haag lang op weg naar een stunt, maar ging in de slotfase alsnog onderuit.

Excelsior kende een wereldstart aan het duel, dat werd gespeeld in het stadion van Sparta Rotterdam. Al binnen een minuut was het raak. Kevin Dercks kreeg een verre ingooi op zijn hoofd en kopte sterk binnen achter de nieuwe ADO-doelman Nick Marsman.

Het waren vervolgens de Hagenaars - nummer 2 in de Keuken Kampioen Divisie -die het spel vooral bepaalden. ADO drong aan, kreeg genoeg kansen, maar kwam niet tot scoren. Aan de andere kant waren er wel wat kleine kansjes voor Excelsior Maassluis, maar ook dat leidde niet tot een doelpunt.

ADO bleef ook in de tweede helft het tempo bepalen en ging in de slotfase zelfs met vijf aanvallers spelen. De spelers van Excelsior waren op dat moment voor een groot deel moegestreden. Het leidde in de 83ste minuut toch tot de gelijkmaker door een kopbal van Jort van der Sande. Toen de ingevallen clubtopscorer Henk Veerman vlak voor tijd ook nog eens de 1-2 binnenschoot, was het Maassluise sprookje definitief over.

FC Volendam en DEM

Excelsior kan desondanks terugkijken op een prima toernooi. In de eerste ronde werd eredivisionist FC Volendam verslagen. Doordat de ploeg van coach Steye Jacobs een ronde later ook nog DEM uitschakelde, bereikte het de achtste finales. Goed nieuws ook voor de penningmeester, want de tricolores mogen door hun prestaties 50.000 euro bijschrijven.