Archief
PR

PR

Division Q genomineerd voor themaprijs 'Circulair Ondernemen'

Het Monsterse Division Q is kanshebber voor de themaprijs van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Ieder jaar reikt deze organisatie een themaprijs uit, dit jaar was het thema 'Circulair ondernemen'. Division Q staat met drie anderen in de finale.

Division Q is een onderdeel van Koppert Cress en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van technische innovaties om de glastuinbouwsector te verduurzamen. Met Division Q hoopt Koppert Cress haar duurzaamheidsdoelstellingen, zoals in 2025 volledig emissieloos telen, te halen.

De themaprijs is bedoeld om ondernemers die "zich inzetten voor de transformatie naar een circulaire bedrijfsvoering" een podium te geven. Volgens de vakjury past Division Q goed binnen deze prijs, omdat Division Q "een mooie overall bedrijfsstrategie heeft en kijkt naar brede duurzaamheidsdoelen. We vinden het bedrijf vernieuwend, en lovenswaardig dat ze inspeelt op huidige problemen in de sector."

De andere genomineerden voor de themaprijs Circulair Ondernemen zijn: Elstgeest Potplanten uit Nieuwe Wetering, Circular Plastics uit Aalsmeer en Oesterzwammerij uit Bloemendaal. De vier kanshebbers op de prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs zijn: Roobeek Group uit Arcen, VDE plant uit Woubrugge, Stolk Brothers uit Bergschenhoek en Iribov uit Heerhugowaard.