Archief
Signbiblio

Signbiblio

Sportnieuws: EK-goud voor shorttracker Kay Huisman

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Shorttrack - Kay Huisman uit Monster heeft twee keer goud gepakt op de EK Shorttrack. Die behaalde hij zondagmiddag met de aflossingsploegen. Hij maakte deel uit van de gemengde aflossingsploeg en de mannenploeg.

Badminton - Velo heeft in de eredivisie een nederlaag geleden tegen Drop Shot. Na een 3-2 voorsprong (winst mannendubbel JIm Middelburg/Martin Bundgaard en in het enkelspel Amy Tan en Dion Rovers) gingen de laatste drie partijen verloren: 3-5. De Wateringers staan in de eredivisie nog altijd op de vijfde plaats. Plek vier is vrijwel uit zicht.

Zaterdag

Rugby - RC Hoek van Holland heeft in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie verrassend verloren van The Dukes. In Den Bosch werd het 21-16. De uitslag heeft geen invloed op het vervolg van de competitie. De Hoekse rugbyers waren al geplaatst voor de kampioenspoule.

Voetbal - SV Den Hoorn heeft op het trainingskamp in Spanje een oefenwedstrijd gespeeld tegen Poortugaal. De wedstrijd eindigde in een 2-4 nederlaag.

Voetbal - VV Naaldwijk heeft de eerste wedstrijd van 2024 gewonnen. In een vriendschappelijk duel won de ploeg thuis van ZBVH met 2-0. Saïd Abdellaoui en Danny Niël waren de doelpuntenmakers voor Naaldwijk.

Voetbal - Velo heeft niet weten te winnen van Vitesse Delft. Op bezoek in Delft werd er ook niet gescoord. Het bleef 0-0.

Voetbal - De oefenwedstrijd tussen VDL en Hermes DVS is geëindigd in een 0-3 nederlaag voor de ploeg uit Maassluis.

Voetbal - Een vriendschappelijk duel tussen SC Monster en HVC'10 mondde uit in een 1-1 gelijkspel. Thijme van der Arend wist het enige doelpunt voor Monster te maken.

Voetbal - FC 's-Gravenzande ging op bezoek bij ARC voor een vriendschappelijk duel. Die wedstrijd leverde veel goals op en eindigde in 3-7 voor 's-Gravenzande. De doelpuntenmakers waren: Roy van Beek (2x), Angelo Zwirs, Sil van Ooijen, Twan van Meerten, Yuri Westhoff (2x).

Voetbal - KMD heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd verloren van Nieuwerkerk. Ondanks een treffer van Leandro Havinga werd het 4-1 voor Nieuwerkerk.

Vrijdag

Voetbal - Het zondagelftal van Westlandia heeft tijdens het trainingskamp in Spanje een oefenwedstrijd tegen Wippolder gewonnen. Voor rust was Hidde van der Arend twee keer trefzeker, in de tweede helft bepaalde Stijn van Os de eindstand op 3-0.

Voetbal - Marinus Dijkhuizen blijft langer hoofdtrainer van Excelsior Rotterdam. Hij verlengt zijn aflopende contract met twee seizoenen. De Westlander staat dus tot en met de zomer van 2026 onder contract bij de huidig eredivisionist.

Schaatsen - Dione Voskamp heeft donderdagavond een kortebaanwedstrijd op natuurijs gewonnen. De 27-jarige Lierse was de beste in Nijelamer (Leeuwarden). Sacha van der Weide en Melissa Wijfje werden de nummers 2 en 3.

Donderdag

Voetbal - Excelsior Maassluis speelt zaterdag niet tegen HHC Hardenberg. Het veld op sportpark De Boshoek in Hardenberg is door de vorst onbespeelbaar geworden. Het duel wordt op een later moment ingehaald.

Woensdag

Voetbal - Gino Creutzburg, die de afgelopen seizoenen uitkwam voor Kozakken Boys, verdedigt met ingang van de tweede seizoenshelft de clubkleuren van FC 's-Gravenzande. Gino is een 23-jarige linksbenige verdediger die gespeeld heeft bij FC Dordrecht en kan als linker centrale- of vleugelverdediger heel goed uit de voeten. Er was een aantal seizoenen geleden al contact met Gino, maar toen viel de keuze op Kozakken Boys.

Tennis - Arantxa Rus heeft de kwartfinale van het WTA-toernooi in Hobart (Australië) bereikt. De 33-jarige Monsterse sloeg zich met 6-2 en 6-3 langs het achtste reekshoofd Varvara Gracheva uit Frankrijk.

Handbal - De handbalsters van Quintus 3 hebben zich geplaatst voor het landelijke bekertoernooi. De ploeg was in de finale van het regionale bekertoernooi dinsdagavond nipt te sterk voor Quintus 2: 28-30. Aan het landelijke toernooi doen ploegen uit de eredivisie mee, zoals Quintus 1 en Venéco/Velo.

Maandag

Voetbal - John de Ronde blijft actief als hoofdtrainer bij HVC'10. Zijn contract is met één jaar verlengd. De Ronde is bezig aan zijn eerste seizoen in Hoek van Holland en staat na de degradatie van afgelopen zomer nu op de zevende plek in de derde klasse D.

Tennis - Arantxa Rus is op het WTA-toernooi in Hobart (Australië) naar de tweede ronde. De 33-jarige speelster uit Monster was in drie sets te sterk voor de Tsjechische Linda Fruhvirtova: 6-3, 5-7 en 6-3.

Voetbal - Kick Krom heeft zijn eerste contract getekend bij Westlandia. De pas 18-jarige speler heeft zich voor 2,5 jaar verbonden aan de Naaldwijkse club. Krom speelde al vanaf jonge leeftijd bij Westlandia, maar kwam ook een aantal jaar uit voor de jeugd van ADO Den Haag. Sinds afgelopen zomer is hij terug in Naaldwijk. Waar Krom aanvankelijk in de JO-23 begon, maakte hij ook al zijn debuut voor de hoofdmacht. Inmiddels heeft hij er al 17 wedstrijden in het eerste elftal opzitten.