Archief
Skitterfoto/Pixabay

Skitterfoto/Pixabay

Eerste nederlaag Ondo, Valto verslaat concurrent

De korfballers van Ondo hebben voor het eerst deze zaalcompetitie averij opgelopen. Bij de hervatting na de winterstop ging het mis tegen ALO: 28-23.

De ploeg uit 's-Gravenzande was in de eerste seizoenshelft nog zonder puntenverlies en leek op vrij eenvoudig op weg naar de titel. Maar zaterdag maakte de ploeg van trainer Tom van de Burgt dus een misstap. "Je speelt als koploper tegen de nummer een-na-laatst en dan ben je aan je stand verplicht om de betere ploeg te zijn. Op veel momenten waren we dat eigenlijk helemaal niet", blikt de coach terug.

Omdat Ondo vier punten los stond op de concurrentie, komt de koppositie nog niet in gevaar. Mooie bijkomstigheid is dat streekgenoot ODO een knappe overwinning boekte op de gedeeld nummer 2 Swift (14-21). Refleks won wel (22-15 tegen Roda) en komt zo op twee punten van Ondo.

Beluister het gesprek met Ondo-trainer Tom van de Burgt:

Valto wint thuis van concurrent

Het Lierse Valto won in de hoofdklasse met 24-19 van GKV, dat tot dit weekend in punten gelijk stond. Bij rust was het 12-9. Valto heeft heel de wedstrijd voor gestaan, maar kon pas aan het einde van de wedstrijd afstand nemen.

De Lierenaren staan momenteel op de tweede plek in de hoofdklasse. Koploper DeetosSnel is met een voorsprong van vijf punten uit zicht, de nummers 3 en 4 hebben respectievelijk één en twee punten achterstand op Valto.

Alle uitslagen

Hoofdklasse B
Valto - GKV/Enomics 24-19

Eerste klasse D
ALO - Ondo 28-23
Swift - ODO 14-21

Eerste klasse H
Ondo (M) - Maassluis 22-23

Tweede klasse G
Korbis - Dijkvogels 25-13