Archief
WOS

WOS

SRV-wagen terug in Ter Heijde

In Ter Heijde kunnen inwoners zoals vanouds weer boodschappen halen bij een SRV-wagen. Deze komt twee keer per week naar het dorp, wat hard nodig was aangezien er geen levensmiddelenwinkel meer is.

Francine Zwinkels is de eigenaresse van de wagen. "Het begon tijdens de coronaperiode in de schuur, maar dat mocht niet meer van de gemeente, dus toen zeiden wij 'we gaan venten en zoeken de klanten zelf wel op', vooral voor de ouderen die moeilijker meer boodschappen kunnen doen." In de wagen worden allerlei producten verkocht, maar ook kant-en-klare maaltijden en soepen. De producten die ze niet verkocht krijgt, gebruikt ze voor deze maaltijden.

De inwoners van Ter Heijde zijn erg blij met de komst van Daan's Groente en Fruitkraam. 'Uw versmarkt voor de deur' staat er op de wagen. "Dit missen we gewoon in het dorp, vroeger had je hier heel veel winkeltjes, nu hebben we niks meer", zegt één van de klanten. Ook de maaltijden vallen goed in de smaak. "Het is een hele uitkomst, vooral voor oudere mensen. Ze kookt heel lekker, ze maakt hele lekkere soep en hele lekkere prakjes." Zwinkels blijft hier bescheiden onder: "Ik ben geen Herman den Blijker, vind je het lekker dan is het goed. Vind je het niet lekker, dan koop je het voortaan niet meer."

Bekijk de reportage over de SRV-wagen hieronder.