Archief
First Lego League Westland

First Lego League Westland

First Lego League voor Tech Day verplaatst naar nieuwe locatie

De First Lego League vindt dit jaar niet bij Priva in De Lier plaats, maar in het World Horti Center in Honselersdijk. Het is daar op zaterdag 13 januari onderdeel van Tech Day Westland, waar mensen kennis kunnen maken met de wereld van de techniek.

René van der Kruit is de organisator van de Lego League in het Westland. Volgens hem is het heel belangrijk dat we meer leren over de techniek. "We willen allemaal laadpalen en op ons dak zonnepanelen. Maar als je dan kijkt hoe de tuinbouw worstelt met een tekort aan technici, dan is het heel belangrijk dat we de jeugd kunnen interesseren voor de techniek", zegt hij in de WOS-talkshow Aan Tafel. Als de jeugd geïnteresseerd is, komen er uiteindelijk meer technici.

De First Lego League werkt hieraan mee. "De kern van de Tech Day is de First Lego League, dat is een robotwedstrijd waarin kinderen een robot bouwen en programmeren." Die Lego League is volgens Van der Kruit een groot succes, want volgens hem kiest zeventig procent van de leerlingen die meedoen aan de wedstrijd uiteindelijk een technische studie.

Hij hoopt voor de toekomst dat de Tech Day uiteindelijk uitgroeit tot een groot techniekfestival, waaraan ook veel bedrijven meedoen.

Het hele gesprek met René van der Kruit zie je vrijdagavond vanaf 18.00 uur op WOS TV in de talkshow Aan Tafel. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.