Archief
WOS/Gerard van Dijk

WOS/Gerard van Dijk

Excelsior Maassluis beste amateurclub in regio, Verburch nieuw in lijst

Excelsior Maassluis is volgens vakblad De Voetbaltrainer nog altijd de beste amateurvoetbalclub in onze regio. Landelijk gezien levert de vereniging ten opzichte van vorig seizoen wel een paar plaatsjes in.

De Voetbaltrainer stelt jaarlijks een lijst met de beste 200 amateurvoetbalverenigingen op. Dat gebeurt op basis van het competitieniveau van het eerste elftal en de jeugdselecties van onder 13 tot en met onder 23. De lijst wordt al jaren aangevoerd door het Amsterdamse AFC.

Vorig seizoen stond Excelsior Maassluis nog achter AFC op plek 2. Inmiddels is de club gezakt naar plek 5. Westlandia staat net buiten de top 10, op plek 13 (was 20).

Verburch nieuw

Bij de beste 100 staan verder ook regioploegen FC 's-Gravenzande (61, was 80), Velo (92, was 82) en SV Den Hoorn (93, was 74). Het Poeldijkse Verburch is nieuw in de lijst, op plek 193. Het eerste elftal promoveerde afgelopen zomer van de derde naar de tweede klasse. Bij de jeugd spelen vrijwel alle selectieteams in de hoofdklasse. De onder 19 is deze winter zelfs gepromoveerd naar het divisie-niveau.

De goede prestaties van de Verburch-jeugd kwamen onlangs ook al aan het licht in de ranglijst van beste jeugdopleidingen van Sportlicht.