Archief
WOS

WOS

D66, GroenLinks en PvdA bepleiten kleinschalige opvanglocatie in Westland

De raadsfracties van D66 Westland, GroenLinks Westland en PvdA Westland willen dat in Westland een kleinschalige opvanglocatie voor vluchtelingen wordt opgestart. Dit om de landelijke opvang in Ter Apel te ontlasten.

De genoemde fracties hebben hun voorstel in de vorm van schriftelijke vragen voorgelegd aan het Westlandse college van B en W. Hoewel de instroom van asielzoekers in ons land lager is dan verwacht en vele malen lager dan algemeen wordt aangenomen, is de situatie in Ter Apel weer bijzonder nijpend, stellen zij.

De fracties verwijzen naar uitspraken van de Commissaris van de Koning in Groningen, die de situatie 'uitzichtloos' noemt. Onder andere de brandveiligheid is niet op orde en het aantal incidenten neemt toe. De maximale bezetting wordt met honderden mensen overschreden, zo wordt aangevoerd.

Carlton Hotel

Westland kent geen opvanglocatie, maar heeft het Carlton Hotel in Naaldwijk aangekocht om dit als opvanglocatie in te zetten voor statushouders en ontheemden uit Oekraïne. "Wij zouden graag zien dat Westland zijn verantwoordelijkheid oppakt bij dit nationale vraagstuk door een kleinschalige opvanglocatie mogelijk te maken", aldus D66, GroenLinks en PvdA.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland