Archief
WOS

WOS

'Bewoners Brinktoren hebben maandagmiddag weer warmte'

Bewoners van de appartementencomplexen aan de Hoekse Brink in Hoek van Holland kunnen naar verwachting maandag aan het eind van de middag weer beschikken over een werkende verwarming.

Een deel van hen zit sinds vrijdag in de kou, nadat in een van de appartementen een lekkage was ontstaan aan de verwarming. Omdat meerdere reparatiepogingen tot niets leidden, werd besloten de installatie van het gebouw leeg te laten lopen om de reparatie te kunnen doen. Dit leidde enkele uren na middernacht tot een oplossing. "Met het opnieuw vullen van de installatie is er lucht achtergebleven in de installatie. Dat is een normaal verschijnsel. Lucht in de leiding kan ervoor zorgen dat radiatoren niet opwarmen", meldt een woordvoerster van verhuurder Woonbron aan de WOS.

Bewoners zijn zaterdag nog geïnformeerd dat zij hun radiator moesten ontluchten, om zo weer te kunnen beschikken over verwarming. Op de Facebookpagina 'Hoek van Holland' melden echter meerdere bewoners dat zij ondanks het ontluchten nog in een koud huis zitten. "Wij hebben sinds gisteren weer verwarming, maar onze overburen niet", zegt iemand. "In de Duynstaete nog steeds geen verwarming. Alle radiatoren zijn ontlucht, maar geen verwarming nog", reageert een ander.

'Erg vervelend'

"Het is erg vervelend dat het ontluchten van de verwarming niet bij iedereen is gelukt en dat een aantal bewoners de afgelopen dagen geen werkende verwarming heeft gehad", reageert de woordvoerster van Woonbron. Een gespecialiseerd bedrijf gaat maandag nog langs bij alle woningen waar de verwarming niet werkt. "De verwachting is dat aan het einde van de dag alle verwarmingen weer werken."